Minilex - Lakipuhelin

Kaupan purku kuluttajankaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajankaupassa ostajalla on myyjästä johtuvasta syystä oikeus purkaa kauppa 1) tavaran luovutuksen viivästyessä ja 2) tavarassa olevan virheen vuoksi. Kaupan purkumahdollisuus on sidottu tiettyihin laissa säädettyihin edellytyksiin, eikä se yleensä tule kysymyksiin vähäisissä sopimusrikkomuksissa.

Ostaja saa purkaa kaupan myyjän viivästyessä tavaran luovuttamisessa, jos hän on antanut viivästyksen johdosta myyjälle lisäaikaa eikä myyjä lisäajankaan kuluessa ole toimittanut tavaraa. Asetetun lisäajan kuluessa ostaja saa purkaa kaupan vain, jos myyjä on kieltäytynyt toimittamasta tavaraa tämän ajan kuluessa.

Kuluttajankaupassa kaupan purkaminen on kuitenkin mahdollista myös lisäaikaa asettamatta, jos myyjä on kieltäytynyt luovuttamasta tavaraa tai luovutus sovittuna aikana on ostajalle olennaisen tärkeää.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jollei tavara vastaa sitä, mitä voidaan katsoa sovitun, tavarassa on virhe. Ensisijaisesti on pyrittävä siihen, että myyjä korjaa virheen tai toimittaa virheellisen tilalle virheettömän tavaran. Ostaja voi kuitenkin vaatia kaupan purkamista silloin, kun virheen korjaaminen tai virheettömän tavaran toimittaminen ei jostakin syystä ole mahdollista tai se aiheuttaisi myyjälle kohtuuttomia kustannuksia. Purkaminen ei kuitenkaan ole sallittua, jos virhe on vähäinen.

Myyjällä on puolestaan oikeus purkaa kauppa ostajan maksuviivästyksen johdosta, jos sopimusrikkomusta on pidettävä olennaisena.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa