Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajankauppa ja kaupan purkaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ostajalla on kuluttajankaupassa oikeus vaatia myyjältä sopimuksen täyttämistä, mikäli tämä ei ole kohtuutonta ottaen huomioon mahdollinen este sopimuksen täyttämiselle tai myyjältä vaadittavat uhraukset sopimuksen täyttämiseksi. Kuluttajankauppa tarkoittaa elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välistä kauppaa, jonka ehtoja säännellään osittain pakottavan lainsäädännön turvin.

Kuluttajalla on oikeus purkaa kauppa myyjän viivästyksen vuoksi, jos ostaja on asettanut kohtuullisen lisäajan myyjälle ja tästä huolimatta myyjä ei luovuta tavaraa kyseisen ajan kuluessa. Jos myyjä kieltäytyy toimittamasta tavaraa jo asetetun lisäajan kuluessa, ostajalla voi olla oikeus purkaa kauppa ennen lisäajan päättymistä.

Ostajalla on oikeus purkaa kauppa lisäaikaa asettamatta, mikäli

  1. myyjä on esimerkiksi kieltäytynyt toimittamasta tavaraa
  2. luovutus sovittuna aikana on ollut olennaista ottaen huomioon sopimuksen tekemiseen liittyvät olosuhteet (esimerkiksi tilattaessa hääpuku voidaan yleensä olettaa, että se tulee toimittaa tiettyyn päivämäärään mennessä) tai
  3. ostaja on ilmoittanut myyjälle ennen sopimuksen tekemistä, että luovutus tietyn ajan kuluessa tai tiettynä ajankohtana on olennainen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Kuluttajalla on oikeus purkaa kauppa myös silloin, kun tavarassa ilmenneen virheen korjaaminen tai virheettömän tavaran toimittaminen ei tule kysymykseen. Tällöin ostaja voi vaatia hinnanalennusta virhettä vastaavan määrän verran tai vaihtoehtoisesti kaupan purkamista. Purkaminen kuitenkin edellyttää, ettei virhe ole ollut vähäinen. Kaupan purun yhetydessä ostajalla on oikeus vaatia myös vahingonkorvausta myyjältä.

Kuluttajankaupassa purkamisen perusteiden olemassaolo tulee kuitenkin aina arvioida tapauskohtaisesti, jonka vuoksi voitte vielä erikseen kääntyä Minilexin lakimiesten puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa