Minilex - Lakipuhelin

Onko sopimusrikkomus rikos?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sopimusrikkomus ei ole rikos. Sopimusosapuolen sopimusrikkomus luo sopimuksen toiselle osapuolelle oikeuden oikeussuojakeinojen käyttämiseen. Tällaisia oikeussuojakeinoja ovat esimerkiksi kaupan purku ja vahingonkorvauksen vaatiminen. Sopimusrikkomuksella ei ole rikosoikeudellisia seuraamuksia. Kyse on siis riita- eikä rikosasiasta.

Sopimusrikkomus voi kuitenkin täyttää jonkin rikoksen tunnusmerkistön. Tällainen rikos voisi olla esimerkiksi petos tai yrityssalaisuuden rikkominen. Sopimusrikkomuksella tehdyllä rikoksella on loukkaajan kannalta vakavammat seuraukset kuin sopimusrikkomuksella muutoin, sillä vahingonkorvausten lisäksi tämä voidaan tuomita rangaistukseen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Lakimiehemme neuvovat valinnassa rikos- ja siviiliprosessin välillä. Rikosprosessin etuna on, että riski oikeudenkäyntikuluista jakautuu syyttäjän eli valtion ja asianomistajan välillä. Rikosprosessi myös mahdollistaa poliisin pakkokeinojen käytön, jotka voivat olla merkityksellisiä todistusaineiston hankinnassa. Käytetty pakkokeino voi olla esimerkiksi kotietsintä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa