Minilex - Lakipuhelin

Onko sopimusrikkomus rikos?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sopimusrikkomus ei ole rikos. Sopimusosapuolen sopimusrikkomus luo sopimuksen toiselle osapuolelle oikeuden oikeussuojakeinojen käyttämiseen. Tällaisia oikeussuojakeinoja ovat esimerkiksi kaupan purku ja vahingonkorvauksen vaatiminen. Sopimusrikkomuksella ei ole rikosoikeudellisia seuraamuksia. Kyse on siis riita- eikä rikosasiasta. 

Sopimusrikkomus voi kuitenkin täyttää jonkin rikoksen tunnusmerkistön. Tällainen rikos voisi olla esimerkiksi petos tai yrityssalaisuuden rikkominen. Sopimusrikkomuksella tehdyllä rikoksella on loukkaajan kannalta vakavammat seuraukset kuin sopimusrikkomuksella muuten, sillä vahingonkorvausten lisäksi tämä voidaan tuomita rangaistukseen. 

Lakimiehemme neuvovat valinnassa rikos- ja siviiliprosessin välillä. Rikosprosessin etuna on, että riski oikeudenkäyntikuluista jakautuu syyttäjän, eli valtion, ja asianomistajan välillä. Rikosprosessi myös mahdollistaa poliisin pakkokeinojen käytön, kuten kotietsinnän, mitkä voivat olla merkityksellisiä todistusaineiston hankinnassa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa