Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajankauppa ja vaaranvastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vaaranvastuulla tarkoitetaan kuluttajankaupassa pääsäännön mukaan vastuuta tilanteessa, jossa tavara tuhoutuu, katoaa, vähentyy tai huonontuu kuluttajan ja elinkeinoharjoittajan välisen kauppaprosessin aikana.

Myyjällä on vaaranvastuu tavaran tuhoutumisesta, katoamisesta ja vähenemisestä ostajasta riippumattomasta syystä ennen tavaran luovuttamista. Jos ostaja sen sijaan ei nouda tai vastaanota tavaraa ajoissa, vaikka sitä pidetään hänen saatavillaan, vaaranvastuu siirtyy ostajalle. Tämä tapahtuu kuitenkin vasta sen jälkeen, kun myyjä on tehnyt kaikki ne toimenpiteet, mitä myyntierän luovuttaminen on häneltä edellyttänyt.

Ostajalla on oikeus luovuttaa virheilmoituksen vuoksi tavara myyjän tarkastettavaksi. Tällöin myyjällä on vaaranvastuu tavarasta siihen asti, kunnes se on palautettu takaisin ostajalle. Jos taas on sovittu avoimesta kaupasta, vaaranvastuu on ostajalla lähtökohtaisesti siihen saakka, kunnes tavara luovutetaan takaisin myyjälle.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Mikäli vaaranvastuu on ostajalla ja tavara vähenee, katoaa, huonontuu tai tuhoutuu myyjästä riippumattomasta syystä, tulee ostajan lain mukaan suorittaa kauppahinta myyjälle.

Vaaranvastuuseen liittyvissä kysymyksissä kannattaa vielä erikseen ottaa yhteyttä Minilexin lakimiehiin.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa