Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajankauppa ja siihen sovellettava laki

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajankauppaa koskevissa tilanteissa sovellettava laki on lähtökohtaisesti kuluttajansuojalaki. Laki sääntelee yleisesti tilanteita, joissa kulutushyödykkeitä tarjotaan vastiketta vastaan, myydään tai muutoin markkinoidaan kuluttajalle. Kuluttajansuojalakia sovelletaan siis silloin, kun yksityinen (kuluttaja) ostaa tavaran tai palvelun yritykseltä (elinkeinonharjoittajalta).

Kulutushyödykkeitä ovat tavarat, palvelut ja muut hyödykkeet, joita tarjotaan yksityishenkilölle. Kuluttajalla lain määritelmän mukaan tarkoitetaan sellaista luonnollista henkilöä, joka hankkii edellä mainitun kulutushyödykkeen pääsääntöisesti muuta kuin elinkeinotoiminnan harjoittamista varten. Kuluttajankaupalla taas tarkoitetaan yleisesti elinkeinoharjoittelijan ja kuluttajan välistä kauppaa. Kuluttajankauppaa koskevat säännökset ovat pakottavia ja näin ollen kuluttajansuojalaista ostajan vahingoksi poikkeava sopimusehto ei ole pätevä.

Kuluttajankauppaan liittyen laki sisältää pääsäännöt niin tavaran luovuttamisesta, vaaranvastuun siirtymisestä kuin oikeudesta kaupan purkamiseen ja vahingonkorvaukseen. Tämän lisäksi laki sisältää säännökset esimerkiksi takuun merkityksestä, viivästyskorosta ja virheen oikaisusta. Kuluttajankaupan tilanteet vaativat kuitenkin aina tapauskohtaista arviointia ja tämän vuoksi kannattaa vielä erikseen ottaa yhteyttä Minilexin lakimiehiin, mikäli oma tilanteenne arveluttaa teitä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]