Minilex - Lakipuhelin

Yksinhuoltaja ja tapaamisoikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun lapsi syntyy avioliiton ulkopuolella, on lapsen äiti silloin yksin lapsen huoltaja. Yksinhuoltaja tekee lasta koskevat päätökset itse. Kun lapsi syntyy avioliiton ulkopuolella, ei hänellä silloin ole myöskään oikeudellista isää, vaan tämä vahvistetaan erikseen tunnustamalla isyys. Isyys voidaan myös vahvistaa tuomioistuimessa isyyskanteella. Isyys ei muuta lapsen huoltajuutta, vaan huoltajuudesta on sovittava erikseen. Yksinhuoltajuus muuttuu yhteishuoltajuudeksi myös siinä tapauksessa, että lapsen vanhemmat solmivat avioliiton keskenään lapsen syntymän jälkeen.

Sillä onko lapsen huolto yksin toisella vanhemmalla tai yhteishuollossa, ei ole merkitystä tapaamisoikeuden tai sen laajuuden suhteen. Tapaamisoikeudesta laaditaan erillinen sosiaalitoimen tai oikeusistuimen vahvistama tapaamissopimus. Sopimuksessa sovitaan täsmällinen, ajallisesti tarkka ja kummankin vanhemman osalta toteuttamiskelpoinen tapaamissopimus unohtamatta kuitenkaan lapsen etua ja tahtoa. Tapaamisoikeuden tarkoituksena on turvata lapselle oikeus tavata ja pitää yhteyttä siihen vanhempaansa jonka luona hän ei asu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]