Minilex - Lakipuhelin

Huoltotestamentti lapsesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tekemällä huoltotestamentin lapsen vanhemmilla on mahdollisuus esittää toiveensa lapsen huoltoon liittyvistä asioista siinä tapauksessa, jos lapsen vanhempi tai vanhemmat menehtyvät tai estyvät muutoin toimimasta lapsen edunvalvojana. Huoltotestamentissa ei ole kyse taloudellisista seikoista, kuten tavallisessa testamentissa, vaan huoltotestamentin tarkoituksena on turvata lapselle edunvalvojan tai edunvalvojien toiveiden mukainen huollon jatkuminen myös heidän mahdollisen edunvalvonnan aikaisen kuolemansa varalle.

Huoltotestamentin soveltaminen tulee kyseeseen vain niissä tapauksissa, joissa lapsen ensisijainen tai ainoa huoltaja (yleensä äiti tai isä) menehtyy tai jostakin syystä muutoin ei ole enää kykeneväinen huolehtimaan lapsestaan. Huoltotestamentin toteutus käytännössä kuitenkin vaati sen, että se, kenelle lapsen huolto olisi käytännössä suunnattu ensisijaisten edunvalvojien asemasta huoltotestamenttia noudattaessa, on suostuvainen ryhtymään lapsen huoltajaksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Niissä tilanteissa, joissa lapsella on useampi kuin yksi huoltaja, kuten tavallisesti molemmat vanhemmat, on syytä muistaa, että huoltotestamentti on heidän yhteinen asiakirjansa ja siihen tarvitaan molempien suostumus.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa