Minilex - Lakipuhelin

Hakemus lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lapsen huoltoa tai tapaamisoikeutta koskeva asia pannaan vireille hakemuksella, joka toimitetaan toimivaltaiselle tuomioistuimelle. Hakemuksen lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta voivat tehdä lapsen vanhemmat yhdessä, toinen vanhemmista, lapsen huoltaja tai sosiaalilautakunta.

Hakemuksen lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta voi myös tehdä lapsen sukulainen tai lapselle muu läheinen henkilö, jos lapsi on jäänyt huoltajan kuoleman vuoksi ilman huoltajaa. Jos siis näin on, voi esimerkiksi lapsen sukulainen tehdä hakemuksen, muussa tapauksessa sukulainen tai läheinen ei hakemusta voi tehdä. Huomionarvoista on se, että tilanteessa ei vaikuta se, ovatko lapsen molemmat vanhemmat tai toinen heistä elossa. Jos siis lapsen vanhempi ei ole lapsen huoltaja ja vanhempi on edelleen elossa, voi sukulainen tai lapsen muu läheinen tehdä hakemuksen, jos lapsen huoltaja on kuollut.

Kun lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskeva asia laitetaan vireille hakemuksella, voidaan samalla esittää myös vaatimus lapsen huollon, asumisen tai elatusavun vahvistamisesta taikka vahvistetun elatusavun muuttamisesta. Taustalla ovat käytännölliset syyt. Elatusapua koskevaa asiaa ei siis tarvitse erikseen laittaa vireille, vaan se voidaan tehdä huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevan asian yhteydessä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]