Minilex - Lakipuhelin

Tapaamisoikeus lapseen

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Tapaamisoikeus on erityisesti lapsen lakisääteinen oikeus, jolla pyritään turvaamaan lapselle oikeus tavata sitä vanhempaansa, jonka luona lapsi ei asu. Tapaamisoikeudesta lapseen vanhemmat saavat sopia vapaasti, mutta tapaamisoikeus tulisi järjestää siten, että lapsen etu otetaan ensisijaisesti huomioon. Lapsen omat mielipiteet ja toivomukset tulee ottaa huomioon asiassa, mikäli lapsen ikä ja kehitystaso sen mahdollistavat. Vapaamuotoista sopimusta ei kuitenkaan voida panna täytäntöön sellaisenaan. Jotta sopimus olisi täytäntöönpanokelpoinen, tulee sen olla kirjallinen ja määrämuotoinen. Lisäksi sopimuksen tulee olla kunnan sosiaaliviranomaisen vahvistama.

Tapaamisoikeus on erityisesti lapsen oikeus, eikä sitä saa kevyin perustein rikkoa. Sopimuksen rikkominen voi johtaa sopimuksen täytäntöönpanoon. Täytäntöönpanoa tukemaan voidaan asettaa pakkokeinoja, esimerkiksi uhkasakko. Jos tapaamisoikeussopimuksen noudattaminen vaikuttaa lapsen edun vastaiselta, voidaan sopimusta muuttaa. Tällöin kuitenkin olosuhteiden tulee olla erilaiset sopimuksen tekohetkeen verrattuna. Sopimusta voidaan muuttaa myös, jos muut syyt antavat muuttamiseen aihetta.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tapaamisoikeuden täytäntöönpanoa voi hakea käräjäoikeudelta, joka harkintansa mukaan hyväksyy tai hylkää hakemuksen. Arvioissa otetaan jälleen huomioon hakemuksen hetkellä vaikuttavat olosuhteet. Jos muutoksia ei ole tapahtunut, käräjäoikeus hyväksyy hakemuksen ja velvoittaa sopimusta rikkoneen osapuolen toimimaan sopimuksen mukaisesti. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa