Minilex - Lakipuhelin

Tapaamisoikeus erotilanteessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos lapsen vanhemmat eroavat ja muuttavat erilleen, pyritään lainsäädännöllä turvaamaan lähihuoltajan- ja vanhemman lisäksi myös lapsen oikeus tavata etävanhempaansa. Etävanhemmalla tarkoitetaan vanhempaa, jonka luona lapsi ei pääsääntöisesti asu. Tapaamisoikeus erotilanteessa ja muissakin tilanteissa, joissa lapsi ei asu vanhempansa luona, on lapsen oikeus, ei vanhemman.

Tapaamisoikeuden tarkoituksena on siis turvata lapsen oikeus pitää yhteyttä ja  tavata vanhempaansa, jonka luona lapsi ei asu. Kun vanhemmat erotilanteessa muuttavat erilleen, tulee lapselle siis turvata oikeus pitää yhteyttä ja tavata myös sitä vanhempaansa, jonka kanssa hän ei asu. Lapsen vanhemmat voivat sopia tapaamisoikeuden järjestämisestä tekemällä keskenään sopimuksen tapaamisista ja niiden järjestämisestä. Sopimisen jälkeen sopimus olisi hyvä vahvistaa kunnan sosiaalilautakunnassa, jotta sopimuksesta tulisi täytäntöönpanokelpoinen. Jos sopiminen ei onnistu, voidaan tapaamisoikeutta koskeva asia saattaa tuomioistuimen käsiteltäväksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tapaamisoikeudella palvellaan lapsen etua. Tämän vuoksi tapaamisoikeutta koskeva säännös on kirjoitettu siihen muotoon, jossa tapaamisoikeus on lapselle muodostettu oikeus eikä vanhemman oikeus lapseen nähden. Tapaamisoikeuden on siis lähtökohtaisesti lapsen etu huomioon ottaen toteuduttava erotilanteissa, joissa lapsi ei asu vanhempansa luona.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa