Minilex - Lakipuhelin

Tapaamisoikeus erotilanteessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos lapsen vanhemmat eroavat ja muuttavat erilleen, pyritään lainsäädännöllä turvaamaan lähihuoltajan- ja vanhemman lisäksi myös lapsen oikeus tavata etävanhempaansa. Etävanhemmalla tarkoitetaan vanhempaa, jonka luona lapsi ei pääsääntöisesti asu. Tapaamisoikeus erotilanteessa ja muissakin tilanteissa, joissa lapsi ei asu vanhempansa luona, on lapsen oikeus, ei vanhemman.

Tapaamisoikeuden tarkoituksena on siis turvata lapsen oikeus pitää yhteyttä ja  tavata vanhempaansa, jonka luona lapsi ei asu. Kun vanhemmat erotilanteessa muuttavat erilleen, tulee lapselle siis turvata oikeus pitää yhteyttä ja tavata myös sitä vanhempaansa, jonka kanssa hän ei asu. Lapsen vanhemmat voivat sopia tapaamisoikeuden järjestämisestä tekemällä keskenään sopimuksen tapaamisista ja niiden järjestämisestä. Sopimisen jälkeen sopimus olisi hyvä vahvistaa kunnan sosiaalilautakunnassa, jotta sopimuksesta tulisi täytäntöönpanokelpoinen. Jos sopiminen ei onnistu, voidaan tapaamisoikeutta koskeva asia saattaa tuomioistuimen käsiteltäväksi.

Tapaamisoikeudella palvellaan lapsen etua. Tämän vuoksi tapaamisoikeutta koskeva säännös on kirjoitettu siihen muotoon, jossa tapaamisoikeus on lapselle muodostettu oikeus eikä vanhemman oikeus lapseen nähden. Tapaamisoikeuden on siis lähtökohtaisesti lapsen etu huomioon ottaen toteuduttava erotilanteissa, joissa lapsi ei asu vanhempansa luona.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]