Minilex - Lakipuhelin

Lapsen tapaamisoikeus ja uhkasakko

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Jos lapsen tapaamisesta on tehty sosiaalilautakunnan vahvistama sopimus taikka tuomioistuin on antanut asiassa päätöksen, on tapaamisoikeusasia täytäntöönpanokelpoinen. Täytäntöönpanoa voidaan hakea, jos toinen osapuoli ei noudata vahvistettua tapaamisoikeutta koskevia määräyksiä. Keino asian täytäntöönpanoksi lapsen tapaamisoikeutta koskevassa asiassa on uhkasakko.

Uhkasakko voidaan antaa lapsen tapaamisoikeutta koskevassa asiassa täytäntöönpanon toimittamiseksi. Uhkasakolla vastapuoli velvoitetaan sakon uhalla täyttämään sen, mitä asiassa on määrätty. Lähtökohtaisesti sakko asetetaan kiinteämääräisenä. Erityisessä tapauksessa se voidaan kuitenkin määrätä juoksevana, jolloin sen suuruus määräytyy kuluneen ajan perusteella.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tuomioistuin asettaa uhkasakon ja määrää sen maksettavaksi vastapuolen hakemuksesta, jos asianosainen ei ole noudattanut hänelle asetettua velvoitetta. Ennen kuin uhkasakko voidaan tuomita maksettavaksi, täytyy asianosaiselle varata tilaisuus tulla kuulluksi. Jos asianosainen esittää hyväksyttävän syyn velvoitteen täyttämättä jättämiselle, ei uhkasakkoa voida tuomita maksettavaksi.

Uhkasakon tavoitteena on saada asianosainen täyttämään hänelle asetetut velvoitteet lapsen tapaamisoikeuteen liittyen. Uhkasakkoa voidaan hakea sosiaalilautakunnalla vahvistetun sopimuksen tai tuomioistuimen antaman päätöksen perusteella.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa