Minilex - Lakipuhelin

Lapsen tapaamisoikeus ja uhkasakko

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos lapsen tapaamisesta on tehty sosiaalilautakunnan vahvistama sopimus taikka tuomioistuin on antanut asiassa päätöksen, on tapaamisoikeusasia täytäntöönpanokelpoinen. Täytäntöönpanoa voidaan hakea, jos toinen osapuoli ei noudata vahvistettua tapaamisoikeutta koskevia määräyksiä. Keino asian täytäntöönpanoksi lapsen tapaamisoikeutta koskevassa asiassa on uhkasakko.

Uhkasakko voidaan antaa lapsen tapaamisoikeutta koskevassa asiassa täytäntöönpanon toimittamiseksi. Uhkasakolla vastapuoli velvoitetaan sakon uhalla täyttämään sen, mitä asiassa on määrätty. Lähtökohtaisesti sakko asetetaan kiinteämääräisenä. Erityisessä tapauksessa se voidaan kuitenkin määrätä juoksevana, jolloin sen suuruus määräytyy kuluneen ajan perusteella.

Tuomioistuin asettaa uhkasakon ja määrää sen maksettavaksi vastapuolen hakemuksesta, jos asianosainen ei ole noudattanut hänelle asetettua velvoitetta. Ennen kuin uhkasakko voidaan tuomita maksettavaksi, täytyy asianosaiselle varata tilaisuus tulla kuulluksi. Jos asianosainen esittää hyväksyttävän syyn velvoitteen täyttämättä jättämiselle, ei uhkasakkoa voida tuomita maksettavaksi.

Uhkasakon tavoitteena on saada asianosainen täyttämään hänelle asetetut velvoitteet lapsen tapaamisoikeuteen liittyen. Uhkasakkoa voidaan hakea sosiaalilautakunnalla vahvistetun sopimuksen tai tuomioistuimen antaman päätöksen perusteella.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]