Minilex - Lakipuhelin

Tapaamisoikeuden menettäminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tapaamisoikeus tarkoittaa sitä, että lapsi voi tavata sitä vanhempaa, jonka luona hän ei asu. Tapaamisoikeus on nimenomaan lapsen oikeus. Etävanhempi ja lähivanhempi voivat sosiaalilautakunnan vahvistamalla sopimuksella sopia etävanhemman ja lapsen tapaamisista. Myös tuomioistuin voi päättää asiasta vanhempien ollessa riitaisia. Tuomioistuimen päätöstä tapaamisoikeudesta voidaan muuttaa, jos olosuhteet ovat päätöksen antamisen jälkeen muuttuneet tai jos muuttamiseen on muuten aihetta.

Etävanhempi voi menettää tapaamisoikeuden esimerkiksi silloin, jos tapaavan vanhemman olosuhteiden tai käyttäytymisen takia on vaarana, että hän vahingoittaa lasta tai jos tapaamisesta on muunlaista vaaraa lapsen tasapainoiselle kehitykselle esimerkiksi silloin, kun vanhempi saapuu tapaamisiin päihtyneenä. Myös todellinen kaappausuhka voi olla peruste tapaamisoikeuden epäämiselle. Lievempi keino tapaamisoikeuden poistamiselle on tapaamisen toteuttaminen valvotusti. Valvottu tapaaminen voidaan järjestää lapsen kotona, mutta myös kunnan, yhdistyksen tai järjestön tms. tiloissa, jolloin valvojana toimii työntekijä tai viranomainen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]