Minilex - Lakipuhelin

Tapaamisoikeus ilman sopimusta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tapaamisoikeuden tarkoitus on taata lapselle mahdollisuus tavata myös etävanhempaansa. Etävanhemmalla tarkoitetaan sitä lapsen vanhempaa, jonka luona lapsi ei asu. Pääasiassa lapsen vanhempien olisi suotavaa pyrkiä selvittämään lapsen tapaamisoikeutta koskevat asiat keskenään sopimalla. Mikäli sopiminen ei onnistu, asian voi saattaa tuomioistuimen ratkaistavaksi.  Se seikka, tekevätkö lapsen vanhemmat tapaamisoikeudesta vahvistetun sopimuksen vai sopivatko he tapaamisoikeudesta ilman tällaista sopimusta, on heidän itsensä päätettävissä.

Kunnan sosiaalitoimessa vahvistettu sopimus on täytäntöönpanokelpoinen. Mikäli lapsen vanhemmat eivät halua tehdä lapsen tapaamisoikeudesta sopimusta, voivat he olla niin tekemättä. He voivat siis vapaasti luonnollisesti keskenään miettiä parhaan järjestelyn lapsen tapaamisoikeudesta ja sen toteuttamisesta. Mikäli tästä ei tehdä kirjallista sosiaalitoimessa vahvistettavaa sopimusta, ei tällaisella keskinäisellä sopimisella ole kuitenkaan mitään oikeusvaikutuksia. Ilman tällaisia vaikutuksia, toinen osapuoli ei voi tuomioistuimessa vaatia tapaamisoikeuden täyttämistä, koska asiaa ei ole ratkaistu täytäntöönpanokelpoisesti.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tapaamisoikeudesta voidaan siis sopia ilman varsinaista sopimustakin. Tällöin kuitenkaan tapaamisoikeuden osalta ei voida hakea tuomioistuimelta tapaamisoikeuden täytäntöönpanoa, jos toinen vanhemmista ei toimi sillä tavoin kuin vanhemmat ovat keskenään asian suunnitelleet. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa