Minilex - Lakipuhelin

Valvottu lapsen tapaaminen

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Lainsäädäntö mahdollistaa lapsen ja vanhemman välisten tapaamisten määräämisen valvotuksi. Valvotuilla tapaamisilla huolehditaan siitä, että vanhempien tapaamisoikeus toteutuu lapsen edun mukaisesti ja lapsen turvallisuudesta huolehditaan. Valvotuissa lapsen tapaamisissa valvoja on tapaamisen ajan näkö- ja kuuloyhteydessä lapseen ja vanhempaan.

Valvottu tapaaminen voi olla kolmessa eri muodossa: valvottu tapaaminen, lapsen valvottu vaihto tai tuettu tapaaminen. Valvottu vaihto voi olla kyseessä esimerkiksi silloin, kun  varsinainen tapaaminen sujuu normaalisti etävanhemman kotona, mutta lapsen nouto- ja palautustilanteeseen liittyy ongelmia, kuten vanhempien välistä riitaa.

Tapaamisissa valvoja huolehtii siitä, että lapsi siirtyy tehdyn sopimuksen tai tuomioistuimen päätöksen mukaisesti vanhemmalta toiselle. Valvottu tapaaminen perustuukin joko sosiaalilautakunnan vahvistamaan sopimukseen tai tuomioistuimen päätökseen, jossa määritellään tarvittavien toimenpiteiden sisältö. Palveluiden järjestäminen edellyttää siis, että lapsen ja vanhemman väliset tapaamiset on tuomioistuimen päätöksen tai sosiaalilautakunnan vahvistaman sopimuksen mukaan järjestettävä esimerkiksi tuettuina tai valvottuina.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Valvotussa tapaamisessa lähtökohtaisesti tavoitteena on antaa lapselle ja vanhemmalle tilaisuus keskinäiseen yhdessäoloon sillä tavoin, että valvoja pystyy seuraamaan tapaamista. Valvoja huolehtii siitä, että tapaamiset toteuttavat lapsen etua ja että lapsi tuntee olonsa turvalliseksi ja viihtyisäksi tapaamisen aikana. Valvoja pyrkii edistämään lapsen ja vanhemman tapaamista ja siten tukemaan lapsen ja vanhemman välistä suhdetta.

Tapaamisen valvoja voi päättää, että tapaamista ei aloiteta, vaihtoa ei suoriteta tai, että tapaaminen keskeytetään, jos se on lapsen edun vuoksi välttämätöntä. Tapaamisen valvojia on pääsääntöisesti yksi, mutta hieman poikkeuksellisimmissa jutuissa valvojia voi olla kaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa