Minilex - Lakipuhelin

Valvottu lapsen tapaaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lainsäädäntö mahdollistaa lapsen ja vanhemman välisten tapaamisten määräämisen valvotuksi. Valvotuilla tapaamisilla huolehditaan siitä, että vanhempien tapaamisoikeus toteutuu lapsen edun mukaisesti ja lapsen turvallisuudesta huolehditaan. Valvotuissa lapsen tapaamisissa valvoja on tapaamisen ajan näkö- ja kuuloyhteydessä lapseen ja vanhempaan.

Valvottu tapaaminen voi olla kolmessa eri muodossa: valvottu tapaaminen, lapsen valvottu vaihto tai tuettu tapaaminen. Valvottu vaihto voi olla kyseessä esimerkiksi silloin, kun  varsinainen tapaaminen sujuu normaalisti etävanhemman kotona, mutta lapsen nouto- ja palautustilanteeseen liittyy ongelmia, kuten vanhempien välistä riitaa.

Tapaamisissa valvoja huolehtii siitä, että lapsi siirtyy tehdyn sopimuksen tai tuomioistuimen päätöksen mukaisesti vanhemmalta toiselle. Valvottu tapaaminen perustuukin joko sosiaalilautakunnan vahvistamaan sopimukseen tai tuomioistuimen päätökseen, jossa määritellään tarvittavien toimenpiteiden sisältö. Palveluiden järjestäminen edellyttää siis, että lapsen ja vanhemman väliset tapaamiset on tuomioistuimen päätöksen tai sosiaalilautakunnan vahvistaman sopimuksen mukaan järjestettävä esimerkiksi tuettuina tai valvottuina.

Valvotussa tapaamisessa lähtökohtaisesti tavoitteena on antaa lapselle ja vanhemmalle tilaisuus keskinäiseen yhdessäoloon sillä tavoin, että valvoja pystyy seuraamaan tapaamista. Valvoja huolehtii siitä, että tapaamiset toteuttavat lapsen etua ja että lapsi tuntee olonsa turvalliseksi ja viihtyisäksi tapaamisen aikana. Valvoja pyrkii edistämään lapsen ja vanhemman tapaamista ja siten tukemaan lapsen ja vanhemman välistä suhdetta.

Tapaamisen valvoja voi päättää, että tapaamista ei aloiteta, vaihtoa ei suoriteta tai, että tapaaminen keskeytetään, jos se on lapsen edun vuoksi välttämätöntä. Tapaamisen valvojia on pääsääntöisesti yksi, mutta hieman poikkeuksellisimmissa jutuissa valvojia voi olla kaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]