Minilex - Lakipuhelin

Tapaamisoikeus ei toteudu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lapsella on oikeus pitää yhteyttä ja tavata vanhempaansa, jonka luona hän ei asu.  Lapsen vanhemmat voivat tehdä sopimuksen lapsen tapaamisoikeudesta, joka vahvistetaan kunnan sosiaalilautakunnassa.  Jos vanhemmat eivät pääse asiassa keskenään sopimukseen, voi tuomioistuin antaa päätöksen lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta.  Sekä sosiaalikunnan vahvistama sopimus että tuomioistuimen antama päätös voidaan tarvittaessa panna täytäntöön. 

Täytäntöönpano tarkoittaa sitä, että sopimus tai päätös voidaan panna täytäntöön ilman osapuolten suostumusta.  Kun lapsen tapaamiset eivät toteudu tuomioistuimen päätöksen tai sosiaalilautakunnan vahvistaman sopimuksen mukaisesti, voi lapsen tapaamista haluava vanhempi hakea tapaamisoikeuden täytäntöönpanoa käräjäoikeudelta.  Käräjäoikeus pyrkii lähtökohtaisesti selvittämään asian sovittelun kautta vanhempia ja lasta kuulemalla. Tarkoituksena on selvittää, onko tapaamisten täytäntöönpano lapsen edun mukaista.  Jos käräjäoikeus määrää tapaamispäätöksen täytäntöön pantavaksi, määrää se myös uhkasakon.  Lapsen kanssa asuva vanhempi joutuu maksamaan sakon, jos hän estää lapsen tapaamiset.  Lapsen ollessa 12 vuotias, ei täytäntöönpanoa voida toteuttaa vastoin lapsen tahtoa.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]