- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Lapsen tapaamisesta voidaan tehdä vanhempien välillä sopimus, joka vahvistetaan hyvinvointialueella. Lisäksi tuomioistuin voi antaa päätöksen lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta. Sekä vahvistettu sopimus että tuomioistuimen antama päätös lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta on täytäntöönpanokelpoinen.
Täytäntöönpanokelpoisuus tarkoittaa, että päätös tai sopimus voidaan panna täytäntöön ilman osapuolten suostumustakin. Jos siis esimerkiksi toinen lapsen vanhemmista ei noudata vahvistettua sopimusta tai tuomioistuimen asiassa antamaa päätöstä, voidaan täytäntöönpanoa vaatia tuomioistuimessa. Jos päätöksestä tai sopimuksen vahvistamisesta on kulunut aikaa alle kolme kuukautta, täytäntöönpanoa voidaan hakea tuomioistuimen sijasta myös lapsen kotipaikan, vakituisen asuinpaikan tai oleskelupaikan ulosottomieheltä. Hakemus päätöksen tai sopimuksen täytäntöönpanoksi on tehtävä kirjallisesti ja hakemuksen mukaan on liitettävä päätös tai sopimus lapsen tapaamisoikeudesta.
Jos vanhemmista toinen ei noudata vahvistettua lapsen tapaamisoikeutta, voi hakijana lapsen huoltaja, joka vaatii lapsen palauttamista luokseen, tai tapaava vanhempi, joka vaatii vahvistetun tapaamisoikeuden toteuttamista, vaatia tapaamisoikeuden täytäntöönpanoa. Täytäntöönpano voidaan määrätä toimitettavaksi sakon uhalla. Lähtökohtaisesti tuomioistuin kuitenkin ratkoo ensisijaisesti tilannetta täytäntöönpanosovittelun kautta.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.