Minilex - Lakipuhelin

Valvottu tapaamisoikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lapsen ja vanhemman tapaamisoikeuden järjestäminen voi tulla ajankohtaiseksi silloin, kun lapsen vanhemmat tai huoltajat ovat eronneet ja lapsi ei enää asu toisen vanhempansa tai huoltajansa luona. Tapaamisoikeudella pyritään turvaamaan lapselle oikeus pitää yhteyttä ja tavata sitä vanhempaansa, jonka luona hän ei asu. Tapaamiset on pyrittävä järjestämään ensisijaisesti lapsen etua ajatellen ja vanhempien yhteisymmärryksessä. 

Lähtökohtaisesti tapaamiset ovat niin sanotusti vapaita, eli lapsi viettää vanhempien sopimuksen mukaisesti esimerkiksi joka toisen viikon tai viikonlopun toisen vanhempansa luona. Joissain tapauksissa tapaamiset edellyttävät kuitenkin valvontaa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Lähtökohta myös valvotuissa tapaamisissa on se, että lapsen oikeus tavata vanhempaansa pyritään turvaamaan. Syitä siihen, miksi tapaamisten tulee joissain tilanteissa olla valvottuja, on monia. Se, että tapaamiset on päätetty järjestää valvottuina, perustuu sosiaalilautakunnan vahvistamaan sopimukseen tai tuomioistuimen päätökseen.

Valvottu tapaaminen tarkoittaa sitä, että lapsen ja vanhemman tavatessa valvoja on koko tapaamisen ajan näkö- ja kuuloyhteydessä lapseen ja vanhempaan. Valvojalla on valtuus päättää tapaamisen keskeyttämisestä tai siitä, ettei tapaamista edes aloiteta. Tällaiseen toimeen voidaan päätyä, mikäli se katsotaan välttämättömäksi lapsen edun turvaamiseksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa