Minilex - Lakipuhelin

Lapsen huolto ja tapaamisoikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lapsen huollon ja tapaamisoikeuden turvaamisen taustalla on tärkeitä tavoitteita, jotka liittyvät muun muassa lapsen tasapainoiseen kasvuun ja kehitykseen sekä hänen mahdollisuuksiinsa tavata molempia vanhempiaan.

Lapsen huoltajia ovat hänen vanhempansa tai ne henkilöt, joille lapsen huolto on uskottu. Huolto päättyy, kun lapsi täyttää 18 vuotta, tai jos hän tätä aikaisemmin menee avioliittoon.

Lapsen huollolla pyritään turvaamaan monenlaisia tarkoituksia. Tarkoituksena on ensinnäkin turvata lapsen tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi lapsen yksilöllisten tarpeiden ja toivomusten mukaisesti. Tarkoituksena on, että myönteiset ja läheiset ihmissuhteet, erityisesti lapsen ja hänen vanhempiensa välillä, turvataan. Lapselle tulee turvata hyvä hoito ja kasvatus ja hänen ikäänsä ja kehitystasoonsa nähden tarpeellinen valvonta ja huolenpito.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Turvallisen ja virikkeellisen kasvuympäristön tarjoaminen sekä lapsen taipumuksia ja toivomuksia vastaavan koulutuksen antaminen liittyvät myös keskeisinä elementteinä lapsen huoltoon. Lasta tulee kasvattaa siten, että hän saa osakseen ymmärtämystä, turvaa ja hellyyttä. Lasta ei saa alistaa, kurittaa ruumiillisesti eikä kohdella muulla tavoin loukkaavasti.

Lapsen itsenäistymisen sekä vastuullisuuteen ja aikuisuuteen kasvamisen edistäminen ja tukeminen ovat myös huoltajien keskeisiä tehtäviä.

Lapsen tapaamisoikeuden tarkoituksena on turvata lapsen oikeus pitää yhteyttä ja tavata vanhempaansa, jonka luona hän ei asu. Lapsen vanhempien tehtävänä on keskinäisessä yhteisymmärryksessä ja lapsen etua silmällä pitäen tähdätä siihen, että tapaamisoikeuden tarkoitus toteutuu. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa