Minilex - Lakipuhelin

Lapsen huolto ja tapaamisoikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lapsen huollon ja tapaamisoikeuden turvaamisen taustalla on tärkeitä tavoitteita, jotka liittyvät muun muassa lapsen tasapainoiseen kasvuun ja kehitykseen sekä hänen mahdollisuuksiinsa tavata molempia vanhempiaan.

Lapsen huoltajia ovat hänen vanhempansa tai ne henkilöt, joille lapsen huolto on uskottu. Huolto päättyy, kun lapsi täyttää 18 vuotta, tai jos hän tätä aikaisemmin menee avioliittoon.

Lapsen huollolla pyritään turvaamaan monenlaisia tarkoituksia. Tarkoituksena on ensinnäkin turvata lapsen tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi lapsen yksilöllisten tarpeiden ja toivomusten mukaisesti. Tarkoituksena on, että myönteiset ja läheiset ihmissuhteet, erityisesti lapsen ja hänen vanhempiensa välillä, turvataan. Lapselle tulee turvata hyvä hoito ja kasvatus ja hänen ikäänsä ja kehitystasoonsa nähden tarpeellinen valvonta ja huolenpito.

Turvallisen ja virikkeellisen kasvuympäristön tarjoaminen sekä lapsen taipumuksia ja toivomuksia vastaavan koulutuksen antaminen liittyvät myös keskeisinä elementteinä lapsen huoltoon. Lasta tulee kasvattaa siten, että hän saa osakseen ymmärtämystä, turvaa ja hellyyttä. Lasta ei saa alistaa, kurittaa ruumiillisesti eikä kohdella muulla tavoin loukkaavasti.

Lapsen itsenäistymisen sekä vastuullisuuteen ja aikuisuuteen kasvamisen edistäminen ja tukeminen ovat myös huoltajien keskeisiä tehtäviä.

Lapsen tapaamisoikeuden tarkoituksena on turvata lapsen oikeus pitää yhteyttä ja tavata vanhempaansa, jonka luona hän ei asu. Lapsen vanhempien tehtävänä on keskinäisessä yhteisymmärryksessä ja lapsen etua silmällä pitäen tähdätä siihen, että tapaamisoikeuden tarkoitus toteutuu. 

 

Summary in English

  • The background of securing the custody and visitation rights of a child involves important goals related to the child's balanced growth and development, as well as their opportunities to maintain contact with both parents.
  • The legal guardians of a child are their parents or the individuals to whom the custody of the child has been entrusted.
  • The purpose of child custody is to ensure various objectives

 

Aiheesta muualla

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]