Minilex - Lakipuhelin

Tapaamisoikeushakemus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Lapsen vanhemmilla, jotka ovat eronneet, on mahdollisuus tehdä tuomioistuimelle hakemus lapsen tapaamisoikeuden määräämisestä ja vahvistamisesta. Hakemus tehdään usein silloin, kun vanhemmat eivät pääse sopimukseen tapaamisoikeuden sisällöstä, mutta se voidaan tehdä myös muista syistä ja vahvistaa tuomioistuimessa, kun vanhemmat niin haluavat. 

Myös silloin, kun tuomioistuin vahvistaa tapaamisoikeuden, tavoitteena on turvata lapselle lain mukainen oikeus tavata sitä vanhempaansa, jonka luona hän ei asu. Huomioitava on, että tapaamisoikeus on nimenomaan lapsen oikeus. 

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos lapsen tapaamisoikeutta koskee jo tuomioistuimen vahvistama tapaamisoikeuspäätös, sitä voidaan uudella tuomioistuimeen osoitettavalla hakemuksella myös muuttaa tarpeen mukaan. Tällainen muutos voi tulla kyseeseen esimerkiksi sellaisessa tapauksessa, että se vanhempi, jolle tapaamisoikeus on vahvistettu eli niin sanottu etävanhempi, muuttaa lähemmäksi lasta ja sen seurauksena voi tavata lasta useammin kuin aiemman päätöksen mukaisesti.

Hakemus tapaamisoikeudesta tulee tehdä lapsen asuinpaikan käräjäoikeudelle. Jos hakemus tuomioistuimelle on tehty siksi, että vanhemmat ovat erimielisiä tapaamisoikeudesta, asia valmistellaan tuomioistuimessa ja vanhempien näkemykset pyritään selvittämään. Tuomioistuin voi oman arviointinsa tueksi tarpeen vaatiessa hankkia selvitystä kunnan sosiaalilautakunnalta. Myös tuomioistuimen päätöstä tehdessään on toimittava lapsen edun mukaisesti ja otettava mahdollisuuksien mukaan huomioon lapsen omat toiveet tapaamisoikeuden järjestämisestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa