Minilex - Lakipuhelin

Tapaamisoikeus ja uhkasakko

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Jos tapaamisoikeudesta on sovittu sopimuksella, jonka kunnan sosiaaliviranomainen on vahvistanut, taikka tuomioistuin on asiasta määrännyt, on tapaamisoikeus täytäntöönpanokelpoinen. Täytäntöönpanoa voidaan hakea tuomioistuimelta, mikäli osapuoli ei noudata tapaamisoikeudesta sovittua tai määrättyä. Tapaamisoikeuden mukaisen velvollisuuden toteuttamista voidaan tehostaa uhkasakolla. Uhkasakolla tarkoitetaan rikkoneen osapuolen velvoittamista sopimuksen mukaiseen toimintaan sakon uhalla.

Uhkasakko voidaan asettaa kiinteämääräisenä taikka juoksevana. Juokseva uhkasakko tarkoittaa sitä, että sakon suuruus määräytyy kuluneen ajan perusteella. Uhkasakon määrää tuomioistuin tapaamisoikeuden täytäntöönpanoa vaativan hakemuksesta. Uhkasakkoa määrätessä on varattava myös velvoitettavalle osapuolelle mahdollisuus tulla kuulluksi asiassa. Uhkasakkoa ei voida nimittäin määrätä, mikäli velvoitteen täyttämättä jättämiselle esitetään hyväksyttävä syy. Uhkasakon tarkoituksena on siis saada asianosainen noudattamaan sopimusta määräämällä taloudellinen sanktio.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jotta tapaamisoikeuden täytäntöönpanoa voidaan yleisesti hakea, tarvitsee vanhempi siis täytäntöönpanokelpoisen tapaamisoikeussopimuksen. Kannattaakin muistaa, että vapaamuotoisten sopimusten perusteella ei voi suoraan hakea asian täytäntöönpanoa. Lisätietoa saat soittamalla lakipuhelimeen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa