Minilex - Lakipuhelin

Törkeä sopimusrikkomus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Törkeää sopimusrikkomusta arvioidaan melko samalla tavalla kuin tahallista sopimusrikkomusta. Törkeät sopimusrikkomukset on usein toteutettu tahallisesti, mutta ne ovat usein asteeltaan vakavampia kuin ”normaalilla” tahallisuudella aiheutetut sopimusrikkomukset. Tämän vuoksi törkeästä sopimusrikkomuksesta aiheutuvat seuraukset ovat usein vakavammat kuin normaalissa sopimusrikkomustilanteessa.

Sopimusosapuolen toteuttama törkeä sopimusrikkomus, joka on usein myös tahallinen, aiheuttaa seurauksia eniten sopimuksessa noudatettavien vastuuvapauslausekkeiden sisältöön. Vastuuvapauslausekkeet eivät sido osapuolia, mikäli toinen sopimusosapuoli toteuttaa sopimusrikkomuksen esimerkiksi törkeällä huolimattomuudella. Tällöin siis sopimusrikkomuksen toteuttanut osapuoli joutuu vastuuseen sovitusta vastuuvapaudesta huolimatta.

Sopimusrikkomustapaukset ja niiden seuraukset arvioidaan usein tapauskohtaisesti. Tämä johtuu siitä, että sopimukset itsessään kuten myös se ympäristö, jossa sopimuksia arvioidaan, on hyvinkin erilainen eri sopimusten kohdalla. Mikäli sopimusrikkomuksen arviointi ja seuraukset herättävät kysymyksiä, kannattaa ne varmistaa lakipuhelimestamme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa