Minilex - Lakipuhelin

Käytetyn auton ostaminen kauppakirja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Käytetyn auton ostamisessa, tapahtui se sitten liikkeeltä tai yksityiseltä henkilöltä, on syytä laatia kauppakirja. Kauppakirja on sopimus, jossa sovitaan kaupan kohteesta, ja yleensä muista kauppaan liittyvistä asioista esimerkiksi tavaran hinnasta, maksun suorittamisesta eli eräpäivästä ja muista asiaan vaikuttavista seikoista. Kauppakirja on syytä laatia huolimatta siitä, onko kaupan kohde rahallisesti arvokas vai ei. Kauppakirja on sitova sopimus, joka sitoo sen osapuolia, ja kauppakirjalla voidaan riitatilanteessa näyttää toteen monta sellaista seikkaa, jotka pelkän suullisen sopimuksen laatimisella voisivat jäädä epäselviksi.

Kauppakirja on syytä myös päivätä ja allekirjoittaa sekä myyjän että ostajan toimesta. Kauppakirjalla voidaan todistaa esimerkiksi se, että ajoneuvon verovelvollisuus on päättynyt sen myyjältä, jos uusi omistaja ei rekisteröi ajoneuvoa nimiinsä ja jättää verovelvollisuutensa suorittamatta. Jos ostaja ei suorita kauppahintaa, kauppakirjan perusteella voidaan nostaa asiaa koskeva kanne tuomioistuimessa, ja periä kauppahintaa ostajalta oikeusteitse.

Kauppakirjan laatiminen tuo siis suojaa sekä ostajalle että myyjälle, ja helpottaa heidän näyttötaakkaansa mahdollisissa vastoinkäymisissä kaupan jälkeen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa