Siskoni on panta jalassa ja hän syyttää minua ilmiannoista jonka hänen mukaan testiä ottanut partio on ilmoittanut että minä olen tehnyt ilmoituksen!miten saan selville kuka asioita minun nimellä tekee ja joka tapauksessa eikö kyseisellä partiolla joka käy ehdonalaisvankeja käy testaamassa niin pitäisi olla vaitiolovelvollisuus?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Ilmiannon kohteella on lähtökohtaisesti oikeus saada tietää, kuka hänestä on tehnyt ilmiannon. Lisäksi julkisuuslaki ei anna oikeutta salata myöskään tietoa siitä, että viranomaiselle tehty ilmianto oli ollut nimetön. Ilmiantaja voidaan salata muun muassa, jos se vaarantaa viranomaisen valvonnan toteutumisen taikka on vastoin erittäin tärkeää yleistä etua tai erittäin tärkeää yksityistä etua, eli esimerkiksi vaarantaisi yksityisen henkeä tai terveyttä. Tilanteessa siskollasi on siis lähtökohtaisesti ollut oikeus tietää ilmiannon tekijä.
Toisaalta myös sinulla on oikeus puuttua siihen, että joku käyttää identiteettiäsi. Julkisuusperiaatteen mukaisesti sinullakin on oikeus saada tietoa henkilötietojesi käytöstä viranomaiselta. On kuitenkin hyvin mahdollista, että viranomaisilla ei ole sen parempaa tietoa, kuka henkilötietojasi käyttää. Tilanteessa voikin tulla kyseeseen rikosilmoituksen tekeminen identiteettivarkauden vuoksi, jos henkilötietojesi käyttäminen aiheuttaa sinulle taloudellista vahinkoa tai vähäistä suurempaa haittaa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »