Minilex - Lakipuhelin

Yhteistoimintamenettely työvoimaa vähennettäessä: Neuvotteluvelvoite

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yhteistoimintaneuvotteluissa on käsiteltävien toimenpiteiden, kuten irtisanomisten perusteiden, vaikutuksien ja vaihtoehtojen, tavoitteena päästä työntekijöitä vähemmän haittaavaan ratkaisuun. Yhteistoimintaneuvotteluja onkin käytävä yhteistoiminnan hengessä, jotta yksimielinen ratkaisu olisi mahdollista saada aikaan.

Neuvotteluvelvoite täyttyy työnantajan osalta, mikäli neuvottelut ovat kestäneet vähäisempien toimenpiteiden osalta vähintään 14 päivää. 14 päivän aikaraja koskee esimerkiksi tilanteita, joissa irtisanomiset koskevat alle kymmentä työntekijää. Yli kymmentä työntekijää koskevien irtisanomistoimenpiteiden osalta neuvottelujen on kestettävä vähintään kuuden viikon ajan. Yhteistoimintaneuvottelujen ajanjakson laskeminen aloitetaan siitä, kun yhteistoimintaneuvottelut ovat käynnistyneet. Yhteistoimintaneuvottelujen yhteydessä on kuitenkin mahdollista sopia poikkeavista neuvotteluajoista.

Neuvotteluista tehdään pöytäkirja, josta ilmenee ainakin ajankohdat, jolloin neuvotteluja on käyty sekä neuvotteluihin osallistuneet ja neuvottelujen tulokset sekä mahdolliset osallisten eriävät kannanotot. Työnantajan täytyy lisäksi kohtuullisen ajan kuluessa selvittää työntekijöiden edustajille neuvottelujen perusteella tehtävistä toimenpiteistä, niiden määrästä ja ajankohdasta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa