Minilex - Lakipuhelin

Työsopimuksen päättäminen yhteisellä sopimuksella

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työsopimuksen irtisanominen ja purkaminen perustuvat työnantajan tai työntekijän yksipuoliseen päätökseen, kun taas sopimuksella työsopimuksen päättämisestä työnantaja ja työntekijä voivat yhdessä sopia työsopimuksen päättämisestä. Työnantaja ja työntekijä voivat tehdä sopimuksen milloin tahansa työsuhteen aikana. Yksipuoliseen päätökseen perustuva työsopimuksen päättäminen edellyttää päättämisperustetta. Päättämisperustetta ei tarvita, jos asiasta sovitaan. Tämä kuitenkin edellyttää, että sopimus on virheetön. Työntekijää ei ole saanut esimerkiksi pakottaa sopimuksen allekirjoittamiseen. 

Sopimus työsopimuksen päättämisestä on vapaamuotoinen ja se voidaan tehdä joko suullisesti tai kirjallisesti. Näyttökysymyksen takia tulisi suosia aina kirjallista sopimusta. Sopimusta ei voi kuitenkaan tehdä niin, että sillä olisi oikeusvaikutuksia vasta tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaisi työntekijän etukäteistä luopumista hänen irtisanomissuojastaan. 

Tavallisesti työsopimuksen päättämisestä sovitaan tilanteessa, jossa työnantaja harkitsee työsopimuksen irtisanomista tai purkamista. Sopimuksen etuna on, että työsuhteen päättymiseen liittyvät kysymykset saadaan ratkaistua yhteisymmärryksessä, ilman oikeudenkäyntiä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]