Minilex - Lakipuhelin

Määräaikaisen työsopimuksen purkaminen laki

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräaikainen työsopimus on lähtökohtaisesti solmittu määräaikaiseksi esimerkiksi sen takia, että työn luonne tai kausiluontoisuus sitä vaatii. Työnantajalla on aina oltava määräaikaiselle sopimukselle jokin laissa mainituista perusteista, eli sopimusta ei voi tehdä määräaikaisena vain työnantajan tahdosta. Sen sijaan työntekijä voi osoittaa haluavansa määräaikaisen sopimuksen, jolloin se voidaan solmia ilman lain vaatimaa perustetta työnantajan puolelta.

Määräaikaisessa sopimuksessa ei yleensä ole irtisanomisaikaa, koska työsuhteen on tarkoitettu kestävän halutun määräajan. Joskus työsopimus voi kuitenkin sisältää esimerkiksi työntekijän oikeuden irtisanoa määräaikainenkin sopimus. Sen sijaan jos irtisanomisaikaa ei ole mainittu, työsopimus sitoo työntekijää ja työnantajaa koko sen voimassaolon ajan. Mikäli työntekijä haluaa irrottautua työsopimuksesta, tulisi hänen päästä työnantajan kanssa yhteisymmärrykseen sopimuksen päättämisestä.

Työntekijän tulisikin keskustella työnantajan kanssa sopimuksen mahdollisesta ennenaikaisesta päättämisestä. Jos työntekijä ei toimi näin, vaan jättää vain ilmestymättä työpaikalleen, voidaan häneltä periä työnantajalle aiheutuneita kuluja työsuhteen perusteettomasta päättämisestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]