- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Henkilön kuoltua on järjestettävä perunkirjoitus. Perunkirjoituksessa laaditaan asiakirja, josta ilmenee kuolinpesän tila eli sen varallisuus. Perunkirjaan tulee ensinnäkin merkitä tiedot itse toimituksesta. Toiseksi perukirjaan merkitään varat, velat sekä omaisuus ja sen arvostaminen. Perukirja toimii pohjana esimerkiksi perintöverotukselle.
Kuollessaan naimisissa olleen perunkirjoitus eroaa yksinäisen perunkirjoituksesta. Jos vainajan jälkeen on elossa puoliso, on myös tämän varat ja velat merkittävä perukirjaan. Milloin jommallakummalla puolisolla oli omaisuutta, johon toisella ei ollut avio-oikeutta, on perukirjassa mainittava, mihin sanottu seikka perustuu. Tällaisen asian todistavasta asiakirjasta on myös otettava jäljennös perukirjaan. Jos puolisoilla oli yhteistä omaisuutta tai velkaa, on perukirjassa mainittava, mitä siitä tulee kumpaisenkin osalle. Perukirjaan tulee siis merkitä sekä avio-oikeuden alainen, että sellainen omaisuus, johon puolisolla ei ole avio-oikeutta. Lesken kuoltua toimitetaan uusi perunkirjoitus.
Perunkirjoitukseen ja perinnönjakoon liittyvät oikeuskysymykset ovat tavallisesti monimutkaisia, ja usein onkin hyvä kääntyä lakimiehen puoleen. Oikeudellista apua tavoitat Minilexin lakipuhelimesta, sekä Minilexin lakimiehiltä.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.