Minilex - Lakipuhelin

Perunkirjoitus jos ei ole omaisuutta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perunkirjoituksen tarkoitus on selvittää vainajan kuolinpesän taloudellinen tila. Perunkirjoituksessa listataan ylös sekä kuolinpesän varat että velat, eli se niin sanotusti valmistellaan perinnönjakoa varten. Vaikka olisi jo etukäteen tiedossa, että vainajalta ei ole jäänyt perillisille jaettavaa omaisuutta, on perunkirjoitus silti lakimääräisesti toimitettava kolmen kuukauden kuluessa vainajan kuolemasta. Mikään kuolinpesän taloudellinen tilanne ei siis poista velvollisuutta perunkirjoituksen järjestämisestä. Huomiotavaa on, että mainittuun kolmen kuukauden aikarajaan voi hakea ja saada tietyissä tapauksissa lisäaikaa hakemuksella. 

Yleensä hautauskustannukset maksetaan vainajan omista varoista, mutta mikäli varallisuutta ei ole, voivat esimerkiksi vainajan omaiset jakaa kulut keskenään. Joskus tilanne on kuitenkin sellainen, että omaiset eivät jostain syystä halua maksaa kustannuksia itse, tai että vainajalla ei enää ole yhtään elossa olevaa sukulaista joka voisi osallistua hautajaisten järjestämiseen tai niiden kustannuksiin. Tällaisissa tapauksissa hautaus- ja pesänselvityskustannuksiin haetaan kunnan sosiaalitoimelta rahamääräistä tukea. Myös itse perunkirjoituksen järjestämiseen on saatavilla apua paikalliselta oikeusaputoimistolta. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]