Hei!

Irtisanoin vuokrasopimukseni entisestä asunnostani elokuussa, ja nyt marraskuussa vuokravakuus ei ole vielä saapunut tililleni. Soitin hänelle lokakuun alussa ja hän totesi, että minulla on oikeus saada se takaisin, ja sanoi hoitavansa asian. Millä tavoin voin lähteä edistämään asiaa, mikäli vuokranantaja ei maksa vuokravakuutta takaisin useiden yhteydenottojen jälkeen?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Mikäli vuokravakuuden palauttamisesta ei ole erikseen sovittu vuokrasopimuksessa, olisi vakuus pitänyt palauttaa viipymättä. Laki ei varsinaisesti määritä, mitä viipymättä tarkoittaa, mutta kuluttajariitalautakunta on tulkinnut sen tarkoittavan kahden viikon kuluessa vuokrasuhteen tosiasiallisesta päättymisestä.

Vuokranantajalle kannattaa laittaa kirjallinen vaatimus vuokravakuuden palauttamisesta. Vaatimuksen voi kirjoittaa muotoon ”Vaadin vuokrahuoneiston (osoite) vuokravakuuden (summa x) palauttamista kahden viikon sisällä x.x.xxxx mennessä. Ylimenevältä ajalta vaadin viivästyskorkoa. Vakuus on palauutettava tililleni: FI….” Vaatimukseen voi kirjoittaa vapaamuotoisesti yhteydenotoista vuokranantajan kanssa ja siitä, että vakuus on luvattu palauttaa sitä kuitenkaan tekemättä. Vaatimus on päivättävä ja allekirjoitettava. Liitteeksi voi laittaa kopion vuokravakuuden maksusta. Vaatimus kannattaa toimittaa kirjattuna kirjeenä, jolloin myöhemmin voi tarvittaessa todistaa, että vuokranantaja on saanut vaatimuksesta tiedon.

Mikäli vuokranantaja ei maksa vakuutta takaisin, voi asian viedä käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Käräjäoikeuden päätöksellä, jossa vuokranantajan maksuvelvollisuus on määrätty, voi aloittaa ulosottomenettelyn. Kannattaa selvittää myös vakuutusyhtiöstä, kuuluuko omiin vakuutuksiin oikeusturvavakuutusta ja korvaisiko se asiasta mahdollisesti aiheutuvia oikeudenkäyntikuluja.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »