Olen vuokrannut asuntoni 1.1.2016 lähtien. Määräaikaisuus 6kk ja jatkuu toistaiseksi. Jos irtisanoo aikaisemmin,maksaa myös pantin osuuden. V tekee oman sähkösopparin.Avain luovutetaan 1kk takuupanttia vastaan.Kirjallinen irtisanominen.

Vuokralainen ei ole avaimia hakenut eikä maksanut takuusummaa. Ei vastaa puheluihin/viesteihin, en siis saa heitä mistään kiinni. Eivätkä ole tehneet sähkösopimusta. Kaikki viittaa siihen, että eivät ole tulossa eikä maksamassa. Ovatko he velvollisia maksamaan vuokraa kunnes irtisanominen on kirjallisesti suoritettu, kun sopimus on kerran edellä mainituilla ehdoilla allekirjoitettu. 6kk määräaikaisuuden vuoksi en käsitykseni mukaan voi vuokrata asuntoa eteenpäin, vaikka he eivät ole avaimia hakeneet ja muuttoa suorittaneet? Mitä voin tehdä...

1 vastaus


1 vastausta

Käytännössä teillä on oikeus purkaa vuokrasuhde aina tilanteessa, jossa vuokralainen ei ole sovitulla tavalla maksanut vuokraansa. Jos siis vuokralainen on allekirjoittanut huoneenvuokrasopimuksen on hän myös sitoutunut maksamaan sen mukaisen vuokran. Jotta voisitte käyttää sopimuksen purkuoikeuttanne tulee teidän ensiksi antaa kirjallinen varoitus vuokralaiselle.

Jos vuokralainen ei maksa vuokriaan kirjallisen varoituksen saamisen jälkeen, on teillä oikeus purkaa vuokrasopimus. Tällöin sopimus päättyy välittömästi ja vuokralainen on velvollinen maksamaan teille purkamisesta aiheutuneen vahingon. Koska hän on sitoutunut kuuden kuukauden vuokriin, on hän käytännössä velvollinen maksamaan teille ne. Hän voi toki vaatia tuomioistuimessa maksuvelvollisuuden kohtuullistamista.

On kuitenkin tärkeää huomata, että teidän velvollisuutenne on pyrkiä minimoimaan vahinko ja yrittää aktiivisesti vuokrata huoneistoa sopimuksen purkauduttua eteenpäin. Jos onnistutte vuokraamaan huoneiston esimerkiksi kolmen kuukauden kuluttua, ei tämä sopimuksen purkamisen aiheuttanut vuokralainen olisi velvollinen maksamaan kolmea kuukautta seuraavia vuokria. Käytännössä teillä lienee edessä siis tuomioistuinprosessi vuokralaistanne vastaan. Mikäli siis hän ei suostu vapaaehtoisesti joko maksamaan vuokria tai vahingonkorvausta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »