tervehdys Kiteeltä, olemme riitautuneet maa-alueen vuokraajan kanssa, vuokra-aika on toukokuu - toukokuu ja irtisanomisaika kuukausi ennen vuokrakauden loppumista. Aloitin neuvottelut viime huhtikuussa uudesta vuokrasopimuksesta, olisimme tarvinneet pitemmän vuokrasopimuksen rakentamista ja mahdollista tukea varten. Vuokranantaja vedätti sopimusneuvotteluja tähän päivään asti eikä ole valmis tekemään pitempiaikaista sopimusta. Hän vaatii nyt meitä maksamaan tämän vuoden vuokran? Samaan aikaan hän on ollut myymässä aluetta mutta ei ole saanut sitä myytyä. Onko vaatimukselle perusteita?
terveisin Kimmo Kinnari, Keski-Karjalan Virkistysalueyhdistys, Kitee

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei Kimmo

Vuokranantaja voi vaatia vuokran maksamista ainoastaan vuokrasopimuksenne mukaisesti. Ymmärsin viestistäsi, että kyseessä olisi vuokrasopimus, joka on ensin vuoden määräaikainen ja joka muuttuu sen jälkeen toistaiseksi voimassa olevaksi. Vuokraa tulisi siinä tapauksessa maksaa yhden vuoden kuluttua niin kauan, kunnes toinen osapuoli irtisanoo vuokrasopimuksen. Jos vuokranantaja vaatii teitä maksamaan vuokraa sellaisilta kuukausilta, joiden aikana vuokrasopimus ei enää ole ollut voimassa, sellaiseen ei ole perustetta.

Jos kaipaat täsmällisempää ja kattavampaa vastausta kysymykseesi, voit lähettää tänne uuden kysymyksen, jossa voit selostaa tarkemmin vuokranantajan menettelyn ja vuokrasopimuksen ehdot.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »