Hevosen tallipaikkasopimus allekirjoitettu heinäkuun lopussa. Sopimuksessa ei määritetty muuttopäivää/voimaan astumispäivää vain hoitosopimuksen sisältö ja sopimuksen irtisanomisehdot. Hevonen ei lopulta edes muuttanut kyseiselle tallipaikalle ja tästä tallinpitäjää informoinut. Mikä vuokranmaksuvelvoite minulla tallinpitäjälle lain mukaan, kun sopimuksessa ei mainintaa voimaanastumis/muuttopäivästä ja kun hevonen ei päivääkään kyseisellä tallilla ole asunut.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi. Sopimussuhteessa merkitystä voidaan antaa esimerkiksi sille, millaisia neuvotteluita sopimuksen teon yhteydessä on käyty. Tapauksessasi merkitystä voidaan antaa esimerkiksi sille, mitä olette hevosen muutosta ja sopimuksen täyttämisestä muutoinkin suullisesti sopineet. Suullinenkin sopimus on samalla lailla pätevä kuin kirjallinen, mutta toki sen toteen näyttäminen voi olla hankalaa. Myös sopimuksen irtisanomisehdoilla voi olla merkitystä tapauksessasi.

Vahingonkorvausvelvollisuus voi koskea mahdollisesti tallinpitäjälle aiheutunutta vahinkoa, eli saamatta jäänyttä tuloa. Kuitenkin tallinpitäjällä on vastuu aina rajoittaa omaa vahinkoaan, toisin sanoen hänen tulee tarjota tallipaikkaa muille viimeistään siinä vaiheessa, kun on käynyt selväksi, ettei hevosesi muutakaan tallille. Tapauksessasi mahdolliseen maksettavaan korvaukseen vaikuttaisi luonnollisesti myös se, ettei tallinpitäjällä ole ollut kuluja hevosesi hoidosta. Sopimusrikkomuksessa korvausvastuun edellytysten arviointiin voi vaikuttaa myös osapuolten asema. Jos tallinpitäjä on elinkeinonharjoittaja ja tallipaikan vuokraaja kuluttaja, elinkeinonharjoittajalla voi olla erityinen velvollisuus selvittää sopimuksen ehtoja ja vaikutusta ostajalle. Yleisesti myös sopimuksen laatija joutuu kärsimään sen epäselvyydestä johtuvan vahingon. Myös kohtuuttomat ehdot voidaan katsoa pätemättömiksi.

Valitettavasti en antamillasi tiedoilla pysty luotettavasti arvioimaan vahingonkorvausvelvollisuuttasi tallinpitäjää kohtaan. Merkitystä voi olla esimerkiksi irtisanomisehdoilla ja sillä mitä olette suullisesti sopineet. Jos asia jäi vielä askarruttamaan, voit ottaa yhteyttä lakimieheemme.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]