X-sain kuun alusta toisen kämpän nii voinko irtisanoutuu tost kun pääsen muuttamaan?
M-Jjoo niinhän se menee, 2vk on alivuokralaisen irtisanomisaika
M-Jos siis tänään irtisanot niin 2vk eteenpäin oot enää "sidottu" siihen kämppään
M-Kannattaa sieltä kaupungin puolelta olla yhteydessä että kuinka hoituu käytännössä asiat, niistä kun ei aina tiedä
X-kyl
X-pitää tsekkailla ku kuun alust saan tost keskustast kaksion nii ois mun käyttöön parempi=)
-M: Jees! Ilmoita kun saat sieltä kaupungin puolelta vähä selkoo että mitenkä maksavat vai maksavatko
Keskustelumme (M=minä, X-vuokralainen)
Onko tämä virallinen asunnon irtisanomisilmoitus?Voinko käyttää näitä viestejä oikeudessa häntä vastaan, kun ei maksanut kuukauden vuokraa? Kaupuki maksoi hänen vuokran, ja X purki sopimuksen selkäni takana.

1 vastaus


1 vastausta

Jos käsitin oikein, niin ette siis saanut irtisanomisajan vuokraa alivuokralaiseltanne. Jos kuitenkin joku, vaikka nyt kaupunki hänen puolestaan vuokran maksoi, niin silloin ongelmaa ei pitäisi olla. Oletan seuraavassa kuitenkin, että irtisanomisajan vuokraa ei ole maksettu teille.

Huoneen vuokrasopimuksen, myös alivuokrasopimuksen irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti. Mikäli kirjoittamanne keskustelu tapahtui suullisesti, niin silloin irtisanominen on tehoton, eli sitä ei ole vuokralaisen puolelta tehty. Jos kyseessä on ollut jonkinlainen kirjallinen chat-tyyppinen keskustelu, niin tilanne voi olla osin toinen. Kuitenkin keskustelussa ei tullut ilmi, että irtisanominen tehtäisiin, vaan te pyysitte vuokralaista ainoastaan ilmoittamaan, että miten tämä aikoo irtisanomisen kanssa toimia. Tähän ei ollut tullut ilmeisesti mitään myöhempää vastausta.

Koska vuokralainen on tilanteessa se, joka on velvollinen todisteellisesti luovuttamaan teille irtisanomisilmoituksen, jossa hän ilmoittaa tarkasti, että mistä alkaen hän irtisanoo sopimuksen, tulee epäselvyys jäämään hänen viakseen mitä luultavimmin. Oheisesta viestittelystä ei voi ainakaan todeta minkäänlaista irtisanoutumista tapahtuneen ja se käy kyllä hyvinkin todisteeksi oikeuteen, vaikka lähtökohtaisesti vuokralaisen tulee olla se, joka todistaa irtisanomisen tapahtuneen.


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »