Hei! Lokakuun alussa kirjoitimme entisen avopuolisoni kanssa toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen asunnosta, vuoden määräaikaisuudella. Erosimme hänen kanssaan ja jäin itse asumaan asuntoon, kirjoitimme vuokranantajan kanssa uuden sopimuksen, jolloin kuulemma "tietysti" vuoden määräaikaisuus alkaa uudestaan. Onko sallittua? Uusi sopimus kirjoitettiin helmikuussa, eli vuoden määräaikaisuus päättyisi näillä näkymin helmikuussa 2017. Nyt kuitenkin uusi puoliso olisi muuttamassa tähän asuntoon kanssani, mutta meitä huolettaa määräaikaisuuden uudelleen alkaminen jälleen. Onko vuokranantajan sallittua aloittaa se alusta tässä tilanteessa?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Jos vuokrasuhteesta sovitaan useammin kuin kahdesti peräkkäin saman vuokralaisen kanssa enintään kolmen kuukauden määräajaksi, vuokrasopimus on asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaan määräaikaa koskevasta ehdosta huolimatta toistaiseksi voimassa oleva. Alle kolmen kuukauden mittaisia määräaikaisia sopimuksia ei siis saman vuokralaisen kanssa voida tehdä kuin kaksi kertaa. Muutoin määräaikainen sopimus voidaan solmia kuinka pitkäksi tai lyhyeksi ajaksi tahansa. Se voidaan myös solmia useita kertoja peräkkäin saman vuokralaisen kanssa.

Toisaalta kuvailemassasi tilanteessa ei välttämättä ole tarpeen tehdä uutta vuokrasopimusta. Lain mukaan nimittäin vuokralainen saa käyttää asuinhuoneistoa omana tai yhteisenä asuntona puolisonsa ja perheeseen kuuluvien lasten kanssa. Sekä aviopuoliso että avopuoliso ovat puolisoita. On kuitenkin syytä muistaa, että mahdollinen vesimaksu on maksettava molempien osalta. Jos uutta vuokrasopimusta ei tehdä, ei määräaikaisuuskaan ala uudestaan alusta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »