Olen allekirjoittanut vuokrasopimuksen 20.4 johon on kirjattu hallinnan alkamisaika 15.5.2016, olen jo maksanut toukokuun 2 vkon vuokran sekä kahden kuukauden vakuuden eli siis sopimuksen alkamisajankohta kirjattu 15.5.2016. Nyt tänään 11.5 haluan purkaa vuokrasopimuksen perustuen siihen että asunnon vieressä on lähellä parvekkeita joilta tupakansavu kantautuu suoraan avoimesta makuuhuoneen ikkunasta sisään ja myös parvekkeelle ja asunnossa on normit ylittävä määrä langatonta säteilyä jolle olen allerginen ja saan oireita. Onko minulla oikeus purkaa vuokrasopimus sillä perusteella että terveydelle aiheutuu oireita asunnossa asuessani. Ilmoitin vuokraisännälleni haluavani purkaa sopimuksen mutta hän on matkoilla ja sanoo että minun on pakko maksaa myös kesäkuun vuokra!

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaan vuokralaisella on oikeus heti purkaa vuokrasopimus, jos vuokralaisen tai muun henkilön terveydelle aiheutuu ilmeistä vaaraa huoneiston käyttämisestä sopimuksessa edellytettyyn tarkoitukseen. Lain esitöiden perusteella vuokrasopimus voitaisiin purkaa riippumatta siitä, aiheutuuko terveyden vaaranluminen vuokranantajan toimenpiteestä vai ulkopuolisista tekijöistä. Lisäksi vuokrasopimuksen purkaminen olisi mahdollista, vaikka huoneiston käyttö ei yleensä vaarantaisi terveyttä, vaan tekisi sen vain tiettyjen henkilöiden kohdalla esimerkiksi heidän sairautensa tai alttiutensa johdosta.

Sopimuksen purkaminen lakkauttaa sopimussuhteen välittömästi ilman irtisanomisaikaa. Ehto, jonka mukaan vuokralainen on vuokrasopimuksen tultua puretuksi velvollinen maksamaan vuokraa vuokrasuhteen päättymisen jälkeiseltä ajalta, on mitätön. Jos sen sijaan vuokralainen sopimuksen päättymisen jälkeen edelleen pitää huoneistoa käytössään, on hän velvollinen edelleen koko tämän ajan myös suorittamaan vuokraa. Halutessaan purkaa vuokrasopimus on vuokralaisen annettava purkamisilmoitus, jossa on mainittava purkamisperuste. Ilmoituksessa on lisäksi mainittava vuokrasuhteen päättymisen ajankohta, jos vuokrasuhde halutaan päättyväksi myöhemmin kuin välittömästi purkamisilmoituksen tiedoksiannosta. Purkamisilmoitus on annettava tiedoksi todistettavasti.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »