"nousseista hoito ja ylläpitokustannuksista johtuen vuokraanne tullaan korottamaan indeksiehdoista poiketen , mikäli vuokralainen ei tule hyväksymään korotusta tullaanvuokrasopimus purkamaan"
Vuokrasopimuksessa on sovittu vuosittaisesta indeksikorotuksesta , mutta nyt vuokranantaja nostaa vuokraa yli 100 euroa kuukaudessa. vuokrasopimus on aikoinaan tehty aravarahoituksen aikaan ja on edullisempi kuin vuokralaisilla jotka ovat tulleet aravarahoituksen päätyttyä. Onko tällänen mahdollista?

1 vastaus


Minilex

Nainen

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaan mikäli on sovittu, että vuokranantaja saa vuokrasuhteen aikana yksipuolisesti määrätä vuokran korotuksen ajankohdan tai määrän, tällainen sopimusehto on mitätön, jollei ole myös sovittu perusteesta, jonka mukaan vuokraa sopimussuhteen aikana saadaan korottaa. Huomionarvoista täten on vuokranantajan ja vuokralaisen välinen sopimus.
Vuokranantajan on ennen korotetun vuokran voimaantuloa kirjallisesti ilmoitettava vuokralaiselle uusi vuokra ja sen voimaantuloajankohta. Laissa säädetään myös arava- ja korkotukivuokra-asunnon vuokran korottamisesta. Nimittäin sitä aikana, kuin asuinhuoneistoon sovelletaan aravavuokra-asuntojen ja aravavuokratalojen käytöstä, luovutuksesta ja omaksilunastamisesta annetun lain säännöksiä, vuokranantajan on halutessaan korottaa vuokraa ilmoitettava korotuksesta, sen perusteesta ja uudesta vuokrasta vuokralaiselle kirjallisesti. Korotettu vuokra tulee voimaan aikaisintaan kahden kuukauden kuluttua ilmoituksen tekemistä lähinnä seuraavan vuokranmaksukauden alusta.

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua. Lisäkysymyksissä voit olla yhteydessä lakipuhelimeen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »