Olen vuokraamassa asuntoa, joka on tällä hetkellä myös myynnissä. Takuuvuokra on maksettu ja toistaiseksi voimassaoleva vuokrasopimus on allekirjoitettu. Sopimuksessa on kuitenkin kohta "lisäehdot", jossa mainitaan, että mikäli asunto myydään ennen virallista muuttopäivää x, sopimus raukeaa. Onko tämä laillista?

Lakihan sanoo, että "Ehto, jolla vuokranantajan irtisanomisaikaa lyhennetään tai vuokralaisen irtisanomisaikaa pidennetään, on mitätön.", mutta astuuko tällaisessa tapauksessa vuokrasopimus voimaan vasta muuton jälkeen? Tämähän saattaa vuokralaisen hankalaan tilanteeseen, koska edellinen asunto on irtisanottava kalenterikuukautta ennen, eikä uutta asuntoa ehdi löytää, mikäli asunto myydään esimerkiksi päivää ennen virallista muuttopäivää.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Tällaisessa tilanteessa ei ole kyse vuokranantajan irtisanomisoikeudesta vaan siitä, että voimassaoleva sopimus puretaan lisäehdon täyttyessä. Laissa asuinhuoneiston vuokrauksessa määrätään, että ehto, jonka mukaan vuokranantaja voi purkaa vuokrasopimuksen muulla kuin tässä laissa säädetyllä perusteella, on mitätön. Kyseisen lain mukaan vuokranantajan ei ole mahdollista purkaa sopimus sillä perusteella, että asunnolle on löytynyt ostaja.

Vuokranantaja voi kylläkin irtisanoa toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen, jos asunnolle löytyy ostajan. Irtisanomisaika on kuitenkin kolme kuukautta sen kuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »