Mitä tarkoittaa omaehtoinen takaus vuokra sopimuksessa. ? Onko siinä aina kolmen kkden maksimi, vai pitääkö laittaa takaukseen erikseen? Voinko irtisanoa allekirjoittamani takauksen ja jos voin milloin ja miten. ?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

omaehtoisella takauksella eli tutummalla nimellä ”omavelkainen takaus”, tarkoitetaan, että joku henkilö takaa täyttää vuokrasuhteen velvoitteet, mikäli vuokralainen ei sitä tee. Eli jos vuokralainen ei maksa vuokraansa tai hoida muita vuokrasuhteen maksuja, voidaan ne periä suoraan henkilöltä, joka on antanut omavelkaisen takauksen. Vuokralaisen ei tarvitse edes olla maksukyvytön tai ulosotossa vaan riittää, että hän ei maksa vuokriaan vaikka omasta tahdostaan. Omaehtoisessa takauksessa on aina 3 kuukauden maksimi rahamäärässä: yli kolmen kuukauden vuokraa ei pystytä edes takaajaa velvoittaa maksamaan.

Omavelkainen takaus vuokran kohdalla on voimassa siihen asti, kunnes vuokrasopimus on loppunut. Näin ollen et voi kesken vuokrasuhteen sanoa, että irtisanot takauksesi: jos sitoudut takaukseen allekirjoituksella, sitoudut siihen hyvällä tuurilla jopa kymmeniksi vuosiksi. Kuitenkin takaajankin kohdalla noudatetaan kolmen vuoden velan vanhentumista: jos joku on jättänyt vaikka 2012 vuokrat maksamatta ja niitä yritetään vasta nyt periä sinulta, ei sinun tarvitse maksaa, koska ne ovat vanhentuneet jo.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »