Ilmoituksen mukaan asunnon kunto on erinomainen, elämäntilanteesta johtuen en päässyt asuntoa katsomaan mutta ilmoituksessa olevien kuvien ja tekstien perusteella lupauduin vuokraamaan asunnon. Avaimet saatuani selvisi, ettei asuntoon mahdu tavallisen kokoinen astian- tai pyykinpesukone, vaikka molemmille on paikka (kumpaankaan ei sovi jo minulla olemassa olevat koneet vaan vaativat tietynlaisen koneen). Sen lisäksi kunto ei ole todellakaan erinomainen vaan enintään (ja silmiä siristellen) hyvä. Itse ja kiinteistöhuoltoalalla oleva ystäväni sanoisimme, että kunto on välttävä. Onko mahdollista sopimusta purkaa? En perheellisenä voi asua tällaisessa asunnossa.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

huoneiston kunnosta säädetään laissa asuinhuoneiston vuokraamisesta, 20 §:ssä. Huoneiston kunnosta voidaan sopia. Sopimus koostuu tarjouksesta ja myöntävästä vastauksesta: Ilmoitus on tarjousta. Koska ilmoituksessa kuntoa kehuttiin erinomaiseksi, sovittiin siis erinomaisesta kunnosta. Jos kunto on todellisuudessa välttävä, kunto ei vastaa sovittua.

Seurauksista säädetään 20 §:n 2 momentissa (kappaleessa). Jos huoneisto ei ole sovitussa kunnossa vuokrasuhteen alussa, vuokralaisella on oikeus purkaa vuokrasopimus; lisäksi edellytetään, että puutteellisuudella on olennainen merkitys ja että vuokranantaja ei poista puutteellisuutta. Kunnon puutteellisuus on ilman muuta olennainen, jos se tavalla tai toisella estää perheen asumisen.

Vaikuttaa siis siltä, että teillä on oikeus purkaa vuokrasopimus. Ensin pitää tosin kehottaa vuokranantajaa poistamaan puutteellisuus tietyssä ajassa: Mutta hän tuskin ryhtyy siihen, koska välttävää on vaikea muuttaa käden käänteessä erinomaiseksi. Tämän jälkeen vuokrasopimuksen voi purkaa kirjallisella purkamisilmoituksella niin kuin lain 66 §:ssä säädetään. Ilmoitus tulee antaa todistettavasti tiedoksi vuokranantajalle, esimerkiksi henkilökohtaisesti tai postitse saantitodistusta käyttämällä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »