Vuokrasin asuntoni 1.9.16 henkilölle, joka haki Kelan yleistä asumistukea. Osa vuokrasta tuli Kelan yleisenä asumistukena suoraan minulle.

Omaa osuuttaan vuokrasta hän ei koskaan maksanut. Yritin tavoittaa häntä puhelimitse, kirjeitse ja tekstiviestitse, mutten saanut yhteyttä. Lähetin hänelle syyskuussa maksukehotuksen ja -vaatimuksen tuloksetta. Hän ei myöskään irtisanonut vuokrasopimusta eli en saanut vuokraa enkä voinut muuttaa asuntooni tai vuokrata sitä muille.

5.10. sain yllättäen KELAN takaisinperintäkirjeen jonka mukaan vuokralaiseni on muuttanut asunnosta 1.10.2016.

1) Kuuluuko KELAn yleinen asumistuki lokakuulta palauttaa välittömästi, kuten KELA vaatii?
2) Miten pääsen eroon vuokrasopimuksesta jota vuokralainen ei irtisano vaan katoaa? KELA ei saa kertoa mistä sai tiedon

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistä
Perusteettomasti maksettu asumistuki on mahdollista periä myös vuokranantajalta. Laissa tällaiseksi mahdollisuudeksi on katsottu tilanne, jossa vuokranantajalle on maksettu sellaiselta ajalta asumistukea, jolta hänellä ei enää ole oikeutta periä vuokraa. Tuet voidaan periä takaisin myös silloin, jos vuokranantaja on laiminlyönyt ilmoittaa Kelalle siitä, että vuokralainen on muuttanut pois tai hänellä ei ole enää oikeutta asua huoneistossa. Tapauksen tarkan arvioinnin suorittamiseksi kuitenkin olisi tärkeä tietää, millä perusteella Kela on tahtonut vuokrarahan palautettavaksi. Syy kelan takaisinperintään on todennäköisesti ollut se seikka, että Kela on saanut tiedon vuokralaisen muutosta ja näin katsonut asumistuen maksetuksi sinulle sellaiselta ajalta, jolloin sinulla ei olisi enää ollut oikeutta ottaa vuokraa vastaan. Toisaalta sanomasi mukaan et ollut tiennyt vuokralaisen poismuutosta eikä hän ollut irtisanonut vuokrasopimusta, joten tapaus kannattaa vielä selvittää Kelan kautta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »