Vuokrasimme omistusasuntomme ja muutimme vuokralle rivitaloon. Meillä on rivitalossa vuokranantajamme kanssa suullinen sopimus, joka on osoittautunut hankalaksi. On ollut puhetta että asuisimme tässä ainakin vuoden, mutta mitään ei ole sovittu. Elämäntilanteemme on kuitenkin muuttunut nyt niin, että vuottakaan emme voi tässä asua. Omistusasuntomme vuokralaiset muuttavat pois, ja me muutetaan takaisin omaan kotiin.

Olemme tulkinneet lakia nyt niin, että saisimme tästä muuttaa pois yhden kuukauden irtisanomisajan puitteissa, koska kyseessä on suullinen vuokrasopimus. Olemmeko tulkinneet oikein? Vuokranantajan mukaan emme saa muuttaa pois, koska hänen mielestään suullinen sopimuksemme on ollut määräaikainen.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Lähtökohtaisesti suulliset sopimukset ovat sinänsä päteviä, mukaan lukien vuokrasopimukset. Mutta kuten todettu, mikäli asuinhuoneen vuokrasopimus on tehty suullisesti, sen katsotaan olevan toistaiseksi voimassa. Määräaikaisuudesta on siis aina sovittava kirjallisesti.

Vuokralaisena teillä on oikeus irtisanoa toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus. Irtisanomisaika on yksi kuukausi, laskettuna irtisanomiskuukauden viimeisestä päivästä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »