Asumme avokkini kanssa yksityisellä vuokralla. Vuokrasopimuksemme päättyi putkiremonttiin kesällä, tavaramme jäivät asuntoon remontin ajaksi. Muutimme takaisin heti remontin päätyttyä, ja oli suullinen sopimus uuden vuokrasopimuksen tekemisestä korotetulla vuokralla, tarkkaa summaa ei oltu sovittu. Vuokranantajaan ei kuitenkaan saanut yhteyttä hänen henk.koht. syistä eikä sopimusta siten tehtyä ennen kuin nyt tammikuussa. Asuimme remontoidussa asunnossa koko loppuvuoden emmekä maksaneet vuokraa kun sopimusta ei ollut. Olemme nyt vihdoin tekemässä uutta määräaikaista vuokrasopimusta hieman korotetulla vuokralla, ja haluaisin kysyä, voiko vuokranantaja periä vuokraa jälkikäteen niiltä kuukausilta, jolloin asuimme asunnossa mutta vanha sopimus ei ollut enää voimassa eikä uusi alkanut?

1 vastaus


1 vastausta

Periaatteessa siis sopimuksenne irtisanottiin ja sovitte laativanne uuden vuokrasopimuksen samaa asuntoa koskien, mutta korotetulla hinnalla. Mikäli vuokranantajan myöhemmin esittämä uusi vuokrasopimus on ehdoiltaan hvyäksyttävä ja olette valmis siihen sitoutumaan, olette suullisesti jo sopineet vastaavanlaisen sopimuksen käyttöönotosta jo muutettuanne remontoituun asuntoon voidaan tavallaan teidän tulkita jo hyväksyneen, että näihin remontoinnin jälkeisiin kuukausiin sovelletaan myöhemmin laadittavaa sopimusta. Teistä riippumattomista syistä sopimus vain jäi laatimatta kirjallisesti.

On selvää, että ette ole oikeutettu useamman kuukauden maksuttomaan asumiseen vain sillä perusteella, että sopimusta ei ole allekirjoitettu ja vastikkeen tarkkaa määrää ei ole sovittu. Kysymykseksi jää lähinnä se, että voitteko olettaa vuokran vastaavan vanhan sopimuksenne ehtoja, koska hinnan korotuksesta ei ole sovittu tarkasti, vai joudutteko toimimaan suullisesti sovitun mukaan ja maksamaan korotettua vuokraa, jonka suuruus selviää vasta sopimuksessa.

Joka tapauksessa, teidän ei pitäisi joutua maksamaan korkoa vuokralle, sillä sitä ei ole peritty teiltä ajoista täysin itsestänne riippumattomista syistä johtuen.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »