Täyttyykö lain vaatima ehto todisteellisesta toimittamisesta mikäli kirjallinen varoitus luovutetaan vastaanottajalle yhden tai useamman todistajan läsnäollessa? Tarvitaanko vastaanottajalta lisäksi kuittaus?

1 vastaus


Minilex

64 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Laissa asuinhuoneiston vuokrauksesta todetaan, että varoitus purkamisoikeuden käyttämisestä on annettava vuokralaiselle todistettavasti. Todisteellisen tiedoksiannon toimitustapoja on useita. Ilmoituksen voidaan katsoa toimitetun todistettavasti esimerkiksi seuraavissa tilanteissa: vuokralainen on allekirjoittanut ja palauttanut ilmoituksen, sivullinen todistaja on todistanut ilmoituksen vastaanottamisen vuokralaisen läsnä ollessa, postitse toimitetun kirjeen osalta saadaan saantitodistus, tai haastemies on tehnyt tiedoksiannon. Lisäksi sähköpostilla toimitettu ilmoitus katsotaan toimitetun todisteellisesti, kun vuokralainen kuittaa sen vastaanotetuksi ja luetuksi.

Kyseisessä tapauksessa todisteellinen toimittaminen katsotaan tapahtuneeksi, mikäli todistaja tai todistajat ovat todistaneet, että vuokralainen on vastaanottanut ilmoituksen. Tähän ei siis riitä varoituksen pudottaminen postiluukusta, vaan vuokralaisen tulee fyysisesti vastaanottaa kirjallinen varoitus todistajien läsnä ollessa. Vuokralaiselta ei tässä tilanteessa vaadita kuittausta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »