Kuinka saan takasin takuuvuokrarahan kun eks puolisoni ei suostu maksamaan sitä minulle ja hän yhdessä vuokranantajan kanssa purkasi yhteisen vuokrasopimuksemme Ilman että olin paikalla? Olen kahdesti huomauttanut vuokranantajaa tästä mutta mitään ei ole tapahtunut.

1 vastaus


1 vastausta

Puolisoiden vuokratessa asuinhuoneistoa yhdessä on vuokranantajan puolelta lain vastaista hyväksyä huoneiston irtisanomista ilman molempien puolisoiden suostumusta. Laki sallii ilman suostumusta tapahtuvan irtisanomisen vain sillä edellytyksellä, että toisen puolison suostumusta on käytännössä mahdoton saada (esim. puolison olinpaikkaa ei tiedetä).

Mikäli olitte antaneet kuitenkin suostumuksenne vuokranantajalle asuinhuoneiston irtisanomiseen, mutta itse toimitus tehtiin vain kun ette olleet paikalla, niin tällöin mitään lain vastaista ei ole tapahtunut. Irtisanomisessa ei tarvita henkilökohtaista läsnäoloa. Takuuvuokra eli vakuus maksetaan tavanomaisesti samalle tilille, josta se on aikoinaan vuokranantajalle maksettu. Muusta yleensä sovitaan erikseen. Jos vakuus on maksettu puolisonne tililtä, mutta osa siitä kuuluisi teille, niin joudutte luultavasti oikeusteitse riitelemään aiheesta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »