Olen muuttamassa pois nykyisestä vuokra-asunnostani. Koska minun on viimeistään tehtävä irtisanomisilmoitus vuokranantajalle, etten joudu maksamaan ylimääräistä kuukautta? Onko irtisanomisilmoitus tehtävä kirjallisesti?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Laissa asuinhuoneiston vuokrauksesta mukaan, jos toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus irtisanotaan, se päättyy irtisanomisajan kuluttua, jollei toisin sovita taikka tästä tai muusta laista muuta johdu. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu, jollei toisin sovita taikka tästä tai muusta laista muuta johdu. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi (vuokralaisen irtisanomisaika). Ehto, jolla vuokranantajan irtisanomisaikaa lyhennetään tai vuokralaisen irtisanomisaikaa pidennetään, on mitätön. Lisäksi vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen on vuokranantajalle annettava kirjallinen irtisanomisilmoitus.

Asuinhuoneiston irtisanomisaika alkaa kulua siis sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Irtisanomisaika voi olla vuokralaisella yksi kuukausi tai tätä vähemmän, jos on sovittu lyhyemmästä irtisanomisajasta. Koskaan vuokralaisen irtisanomisaika ei voi olla enemmän kuin yhden kuukauden. Teidän tulee siis maksaa vuokraa teidän irtisanomisaikanne ajalta. Jos irtisanomisaikanne on kuukauden mittainen ja irtisanotte sopimuksenne maaliskuun aikana, loppuu sopimus huhtikuun lopussa. Teidän tulee myös tehdä irtisanomisilmoitus kirjallisesti vuokranantajalle.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »