Elikkä tälläinen tapahtuma sattunut. Olen ollut vahvasti alkoholin vaikutuksen alaisena olen nähnyt tuntemani kaverin illalla baarissa hän kuitenkin sanonut lähtevänsä kotiin jatkoin iltaa meni tunteja. Lähdin baarista sain päähän piston mennä ystävän luo olin hukannut puhelimen en saanut ystävääni kiinni hän on vuokralla kerrostalossa. Menin alaovesta läpi jalan voimin (lasista) hissillä ylös ja tuuppasin oven sisään ystävä ei ollut kotona eikä hänellä ollut mitään tietoa tekosistani. Huomasin että jalastani vuotaa paljon verta otin luutun siivosin verta sitten keittiössä pesin luuttua jatkoin taas huomasin ettei hana sulkeutunut enää koitin sulkea kykyni mukaan. Kävelin asunnolleni soitin hätäkeskuskeen vesivahigosta ja vekistä (lasista). Näin kuulusteluissa lukee myös. Kuka korvaa

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kuulostaa, että olet tilanteessa murtautunut kaverisi asuntoon ja aiheuttanut vahinkoa kaverisi, kuten myös taloyhtiön omaisuudelle. Olet siis näiden tietojen perusteella vahingonkorvausvastuussa vahingonkorvauslain perusteella, sillä olet tahallisesti tai tuottamuksellisesti aiheuttanut toiselle vahingon.

Jos olet alle 18 vuotias, voi korvausmäärä olla pienempi, sillä lain mukaan tällöin henkilö on velvollinen korvaamaan märään, joka hänen ikäänsä ja kehitystasoonsa, teon laatuun, vahingon aiheuttajan ja vahingon kärsineen varallisuusoloihin sekä muihin olosuhteisiin katsoen harkitaan kohtuullisesti.

Tilanteessa todennäköisesti vakuutusyhtiö korvaisi (asuntovakuutuksen voimassaollessa) kaverisi asunnon korjauskulut pääosin taloyhtiölle, mutta vakuutusyhtiölla voi olla oikeus periä tämä korvaus sinulta, koska olet vahingon aiheuttanut.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »