Hei, vuokralaiseni on jättänyt vuokransa maksamatta jo kolmeksi kuukaudeksi, siis tämän vuoden alusta ei ole tullut vuokramaksua. Hän muutti asuntoon 1.4.2015. Olen lähettänyt maksumuistutuksia puhelinviestinä ja sähköpostiviestinä. Vuokraaja ei vastaa viesteihin eikä puheluihin. Pyysimme häätömiehen suorittamaan häädön tiedoksiantamista. Vuokraaja ei ole tavoitettu. Miten pitäisi toimia? Siis miten voimme periä maksamattomat vuokrat?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Lain asuinhuoneiston vuokrauksesta mukaan vuokrasopimuksen purkaminen on toimitettava todistettavasti tai muuten sopimuksen purkaminen on tehoton. Olette yrittäneet antaa häädön tiedoksi, mutta se ei ole onnistunut. Näin ollen vuokrasopimus on edelleen voimassa.

Jotta saatte vuokrasopimuksen puretuksi ja maksamattomat vuokrat perityksi, voitte hakea häätöä ja maksamattomien vuokrien perintää ulosoton kautta. Jotta yksityinen velkoja voisi hakea ulosottoa, on hänellä oltava velasta tuomioistuimen päätös tai tuomio. Myös häädön täytäntöönpano edellyttää tuomioistuimen ratkaisua. Tämän vuoksi teidän täytyy tehdä haastehakemus käräjäoikeudelle, jossa vaaditte häätöä ja velkojen ulosottoa.

Kun olette saaneet käräjäoikeuden päätöksen, voitte hakea ulosottoa tekemällä ulosottohakemuksen velallisen asuin- tai kotipaikan ulosottomiehelle. Tämän jälkeen ulosottomies voi toimittaa häädön ja ulosmitata velkasaatavat.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »