Olen opiskelija ja lähdin kesäksi ulkomaille harjoitteluun. Kesä-elokuun ajaksi luovutin vuokra-asuntoni väliaikaisesti toiselle ja asiasta solmittiin TOASin valmis sopimus. Nyt hän ei kuitenkaan ole maksanut vuokraa, vastannut lukuisiin yhteydenottoihin saati yrittänyt selittää, miksei ole suorittanut maksua. Tarkistin hänen luottotietonsa vasta jälkikäteen, jolloin sain tietää, että hänellä on maksuhäiriömerkintöjä. En saa harjoittelusta palkkaa enkä voi maksaa molempien asumista, joten menettelystä koituu minulle jo nyt merkittävää haittaa. Sopimuksen mukaan hänen olisi pitänyt maksaa myös yhden kuukauden vuokratakuu etukäteen, mutta sovimme suullisesti hänen maksavan 100 euroa käteisenä etukäteen ja loput kesä-heinäkuun aikana. Loppuja ei kuulu. Mitä vaihtoehtoja minulla on?

1 vastaus


Minilex

Nainen

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kyseessä on asuinhuoneiston luovutus väliaikaisesti toisen käytettäväksi. Lain mukaan, kun vuokralainen on luovuttanut huoneiston kokonaan tai osittain toisen käytettäväksi, vuokralainen vastaa, jollei vuokranantajan kanssa ole toisin sovittu, edelleen vuokrasopimuksen mukaan vuokralaiselle kuuluvista velvollisuuksista sekä vahingosta, jonka huoneiston kokonaan tai osittain käytettäväkseen saanut on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle. Huoneiston käytettäväkseen saanut alivuokralainen vastaa vuokranantajalle sellaisesta vahingosta, jonka hän olisi velvollinen korvaamaan, jos vuokranantaja olisi vuokrannut huoneiston tai sen osan hänelle.

Kertomasi antaa ymmärtää, että olet lähettänyt hänelle jo maksumuistutuksia, oletko lähettänyt kirjallisia vai yrittänyt vain tavoitella puhelimitse? Kannattaa lähettää hänelle kotiin kirjallinen maksumuistutus maksamattomasta vuokrasta ja tämä jälkeen antaa maksamaton vuokra perintätoimistolle hoidettavaksi. Perintätoimiston kirje saattaa toimia pelotteena. Tarvittaessa asia etenee oikeudelliseen perintään asti. Kannattaa asian tiimoilta olla myös yhteydessä omaan vuokranantajaasi. Vuokrasopimuksen purkutoimenpiteisiin sekä häätötoimenpiteisiin ryhdytään yleisesti useampien vuokrarästien perusteella.

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle asua! Mukavaa päivää!

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »