Minilex - Lakipuhelin

Vuokranantajan toiminta/rikosilmoitus petoksen yrityksestä ja kavalluksesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vuokranantaja irtisanoi vuokrasop.helmikuussa koska muuttaa itse huoneistoon elokuussa.Vuokralainen löysi uuden asunnon ja irtisanoi sop.päät.31.3. Vuokranantaja ei hyväksynyt vuokralaisen irtisanomista vaan ilmoitti että hän ehti ensin sopimuksen irtisanoa ja näin ollen vuokra on maksettava vielä 6kk. Sopimus kuitenkin päättyi 31.3.2016.Vuokranantaja syytti vuokralaista aiheettomasti sälekaihtimen hajottamisesta ja veloitti uuden kaihtimen hinnan vuokravakuudesta.Huoneiston kuntotarkastusta ei tehty alussa ja yhteiseen lopputark. vuokranantaja ei suostunut. Vuokranantaja peri myös vuokran korotuksia jälkikäteen (sopimuksen vastaisia) eikä suostu aiheettomia maksuja palauttamaan.Poliisin mukaan nämä ovat vuokrasuhteeseen liittyviä sopimusriitoja ja kysymys kuuluu että onko tosiaan näin.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Lain mukaan vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos vuokrasuhde on kestänyt vähintään yhden vuoden ja muuten kolme kuukautta.

Kuvauksen mukaan vuokralainen on tosiasiassa irtisanonut vuokrasuhteen, tällöin irtisanomisaika on yksi kuukausi. Vuokralaisen yhden kuukauden irtisanomisaikaa ei pidennä myöskään se, että vuokranantaja olisi irtisanonut itse vuokrasopimuksen aiemmin.

Vuokran korottaminen jälkikäteen ei ole mahdollista, eikä entisellä vuokralaisella ole tällaisia korotuksia velvollisuutta maksaa. Lain mukaan vuokranantajan on ennen korotetun vuokran voimaantuloa kirjallisesti ilmoitettava vuokralaiselle uusi vuokra ja sen voimaantuloajankohta.

Alku- ja lopputarkastuksen tekemättä jättäminen tekee asunnon kuntoa (tässä tapauksessa sälekaihtimen kunto) koskevien väitteiden todentamisen vaikeaksi. Kyse on viime sijassa näyttökysymyksestä liittyen siihen, missä kunnossa asunto oli vuokrasuhteen alkaessa ja päättyessä. Kyseessä on vuokrasopimukseen liittyvä riita-asia, eikä rikosasia.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »