Minilex - Lakipuhelin

Vesivahingosta laskuttaminen vuokran päättymisen jälkeen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kysyisin onko ihan lain puitteissa ok, että vuokranantaja laskuttaa minua vuokrasopimuksen päätyttyä vahingosta jota en ole tehnyt? Luovuttaessani asuntoa se tarkastettiin ja todettiin että on siinä kunnossa missä pitääkin. Kuitenkin tämän jälkeen sain sähköpostia, että yhdessä kaapissa oli sattunut vesivahinko. Tätä vahinkoa ei kuitenkaan todettu luovutuksessa. Sanooko laki siis mitään tuohon asiaan, saako entinen vuokranantaja alkaa laskuttamaan vahingosta, jota itse entisenä vuokralaisena en ole nähnyt?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi. Lain mukaan vuokralainen on velvollinen korvaamaan tahallaan tai huolimattomuuttaan vuokranantajalle aiheuttamansa vahingot. Jos et ole aiheuttanut vahinkoa, et luonnollisestikaan ole korvausvelvollinen.

Korvausvelvollisuus voi kuitenkin syntyä myös huoneiston huolimattoman hoidon tai sen perusteella, ettei vuokralainen ole ilmoittanut vuokranantajalle havaitsemastaan huoneiston viasta. Korvausvelvollisuutesi voi siis perustua esimerkiksi siihen, ettet ole ilmoittanut vuokranantajalle vuotavasta putkesta tai muusta viasta, joka on aiheuttanut vesivahingon. Vuokralaisen tulee aina hoitaa huoneistoa huolellisesti ja ilmoittaa puutteista ja vioista vuokranantajalle välittömästi.

Näillä tiedoilla en pystykään suoraan ottamaan kantaa korvausvelvollisuuteesi. Sinun kannattaa pyytää lisätietoja vahingosta vuokranantajaltasi. Hänen tulee antaa sinulle tietoja vahingosta ja siitä perusteesta, miksi hän katsoo sinun olevan korvausvelvollinen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »